De fleste gutter på russebuss er faktisk helt vanlige folk

For å være russ må man være sterk, og man må kjempe rett og slett for å beholde sin egen verdighet.

Vi har selvfølgelig valgt helt selv å være på buss, og det finnes ikke synd på oss. Men noe vi ikke har valgt selv, er å bli utfryst, blikket og ledd av på dagtid.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

På en russebuss finnes det mange forskjellige typer mennesker: noen er høylytte, andre er rolige — mens de fleste gutter du finner på russebuss, er faktisk helt vanlige folk.

Hvis man som nasjon er nødt til å hetse russen fordi de er «så mye villere i år enn tidligere år», så tar man rimelig feil.

Vi tar ansvaret på alvor

Russen 2015 har fått langt flere regler som omhandler oss som velger å feire russetiden på buss.

Hver dag, før vi drar ut på tur med de bråkete bussene, er vi nødt til å organisere alle medlemmene på bussen så de kan plukkes opp på kortest mulig tid.

I tillegg er man nødt til å passe på at det er tilstrekkelig med jenter som klarer å oppføre seg helt til solen står opp. Ja, vi har et ansvar, og vi tar det på alvor.

Dette er selvfølgelig noe vi har valgt helt selv å drive med, og det finnes ikke synd på oss. Men noe vi ikke har valgt selv, er å bli utfryst, blikket og bli ledd av på dagtid.

Selv om det høres ut som at det er vi som er den store, stygge ulven, som voldtar og skjenker barn, så stemmer sjelden det. Heldigvis.

Man må være sterk for å være russ

Det går ikke en eneste dag hvor man ikke blir satt på plass eller forklart at man skal fjerne seg. Voksne folk er de verste når det kommer til mobbing og kritikk.

For å være russ må man være sterk, og man må kjempe rett og slett for å beholde sin egen verdighet.

Jeg synes at russen skal få holde på med feiringen sin videre i alle år. De største motstanderne er tross alt voksne mennesker som drikker seg fulle på julebord og stikker av fra taxiregningen på veien hjem.

Si ;D-redaksjonen anbefaler deg å lese innlegget «Hva er det med bussruss - og hvorfor er det ingen som sier ifra?» som dette innlegget er et svar på.

Følg Aftenposten Si;D på Facebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

Hva er det med bussruss - og hvorfor er det ingen som sier ifra?

Les også

«Kom igjen, bare én slurk! Er dere kristne, eller?»

Les også

Grenseløs russegalskap?

Gutt (19)