SiD

2. plass: «En advarsel fra fremtiden»

  • Allan Helleren
    Allan Helleren
    19 år
Se på livet som et fall på brettet, du vil alltid reise deg og prøve på nytt, skriver Allan Helleren (19).

Gi livet en sjanse. Fremtiden din er lys, kompis.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hva skulle du ønske du visste? spurte vi i høstens store skrivekonkurranse. Denne ærlige teksten av Allan Helleren kom på 2. plass.

Jeg skriver en advarsel fra fremtiden. Du vil høre mye dritt, du vil oppleve maaange syke og forferdelige ting. Du vil miste flere på veien. Og du kommer til å måtte lete langt og lenge etter deg selv om noen år. Det kommer til å føles dritt først, men aldri gi opp.

Du er en skater, og du vet at selv de mest nedbrutte brettene og skoene kan brukes. Sånn må du også klare å se på fremtiden.

Se på fremtiden som den slitte, hullete skoen du har på høyrefoten din nesten hver dag. Gi livet en sjanse. Fremtiden din er lys, kompis.

Dra på den festen

Du kommer til å få det bedre med deg selv. Livet vil se lysere ut. Dra på den festen hos Thomas på 16-årsdagen din, selv om du føler deg dritt.

Tross været 17. desember 2020. Tro meg, ikke la snøen stoppe deg. Det vil bli komplisert til tider, men kom deg gjennom det, og du skal endelig føle hva det vil si å virkelig være elsket av noen.

Gi skolen en siste sjanse, du kan klare det, jeg vet det. Gi psykiske helsetjenester en sjanse. Det vil hjelpe over tid.

Men sist og ikke minst husk å leve.

Som et fall på brettet

Vær deg selv 110 prosent. Kun da vil folk se deg for den du faktisk er, og først da vil du få det nettverket du trenger for å overleve.

Du vil møte hindere på veien, men kommer du deg over og forbi dem, vil du møte dem som ender opp med å være de beste vennene dine noensinne. De vil alltid søtte deg, og du vil alltid støtte dem.

Og for alt det er verdt, hold deg langt unna rus og dritt. Heng med de riktige folkene og ta de riktige valgene jeg vet du kan ta. Se på livet som et fall på brettet, du vil alltid reise deg og prøve på nytt.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!

Les mer om

  1. Høstens skrivekonkurranse 2021