SiD

Den reneste formen for kjærlighet har ingenting med romantikk å gjøre | Aleksander Hatlem

  • Aleksander Hatlem (19)

Si ;D-innlegg: Du skal ikke være like glad i kassadama som i foreldrene dine, men du skal behandle alle med kjærlighet.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kjære Malin Nyborg Solberg, som 10. februar skrev at Gud ikke gir mening, og at himmelen høres potte kjedelig ut. For meg virker det ikke som om du vet hva kjærlighet er.

Det virker som om du og jeg har ganske ulike erfaringer med religion, så nå skal jeg fortelle litt om det jeg tror på.

Les også

Her kan du lese innlegget fra Malin Nygård Solberg: Gud gir ikke mening, og himmelen høres potte kjedelig ut

Du sier at du ikke vil at et fabeldyr skal fortelle deg hva som er rett og galt. Det vil ikke jeg heller. Jeg vil heller ikke at det skal være opp til hver enkelt å bestemme og føle hva som er rett og galt – da gir det ikke mening å diskutere det.

Hitler trodde Holocaust var riktig. Utroskap kan føles riktig i øyeblikket, men det er galt.

En handling kan ikke være både god og vond. Hvem skal da ha retten til å definere det?

Jeg tror at det gode er fra Gud

Jeg tror at godt og ondt er konstanter som ikke forandrer seg. Jeg tror at det gode er fra Gud, og at det onde er fravær av det gode.

Du spør hvordan noe som er den reneste form for kjærlighet, kan ønske krig og elendighet. Svaret er at den ikke gjør det.

Jeg tror at den sterkeste form for kjærlighet er den Gud har til oss, og den viste han ved å sende sin egen sønn slik at han kunne ha en relasjon til oss. Bibelen sier at Gud er kjærlighet.

Det er liten tvil, selv blant ikke-kristne, om at Jesus faktisk har levd på jorden. Han er mye bedre dokumentert enn for eksempel Julius Cæsar og Sokrates, som ingen tviler på.

Jesus ønsket ikke krig og elendighet. Han tok opp en kamp med den etablerte religiøse eliten som misbrukte makten sin, men å si at han oppfordret til krig er løgn eller uvitenhet.

Jesus formante folk til å gå langt for å holde fred med hverandre. Slår noen deg på det ene kinnet, skal du vende det andre kinnet til.

Den reneste formen for kjærlighet

I Johannes' første brev leser vi: «Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken. Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg?»

Den reneste formen for kjærlighet har ingenting med romantikk å gjøre. Den har med hva Gud gjorde for oss, og den skal prege hvordan vi behandler hverandre.

Du skal ikke være like glad i kassadama som i foreldrene dine, men du skal behandle alle med kjærlighet.

Å elske noen er en aktiv handling du gjør, ikke noe du føler for noen.
I relasjoner med kristne vil man forhåpentligvis kunne få en god smakebit av denne kjærligheten, men bare ved å bli kjent med Jesus kan man lære hva kjærlighet virkelig er.


Mange diskuterer religion i Aftenposten. Her kan du lese mer:

Les også

  1. Kong Harald fyller 80 år – her kan du lese talen som gikk verden rundt: Nordmenn er trøndere, innvandrere, tror på Gud og Allah og liker Grieg og Kygo

  2. Omar Akhtar engasjerte mange med dette innlegget i fjor sommer: Jeg er skeiv og muslim. Masseskytingen i Orlando hadde alt med islam å gjøre.

  3. Anders Torp: Som barn levde jeg i en evig kamp for å bli god nok for Gud

  4. Malin Nygård Solberg: Gud gir ikke mening, og himmelen høres potte kjedelig ut

Podkast: Hvorfor er så få unge kristne i dag?

Bare to av ti under 30 definerer seg som kristne. Hvorfor er det slik? Ateist Theodor René Carlsen (18) og kristne Ingrid Vatnar Olsen (20) diskuterer. – Jeg opplever mye respekt når jeg sier jeg er kristen, men også mye dritt, for å si det rett ut, sier Vatnar Olsen.

Les mer om

  1. Jesus
  2. Religion
  3. Kristendom