SiD

Noen ekstreme tilfeller endrer ikke definisjonen av feminisme | Ragnhild Yndestad

  • Ragnhild Yndestad (19)

Det er dumt at enkelte kaller seg feminister og kritiserer husmødre uten å ane hva feminismen er, men det er enda dummere at folk velger å høre på de få og ignorere flertallet, skriver Ragnhild Yndestad (19) Foto: Roald, Berit/NTB Scanpix / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Å undergrave alt det positive og harde arbeidet feminister verden over gjør i dag med å påstå den kun handler om å hakke på husmødre, er respektløst.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Michael Brunsæl Brudevold skriver i Si ;D 28. mars at feminismen trekker seg selv inn i alt, at det er blitt en ideologi som hakker på tradisjonelle kjønnsroller, og at den ikke lenger stemmer med definisjonen.

Feminismen er alltid blitt definert som en ideologi, også ifølge Store Norske Leksikon. De mest ekstreme tilfellene av folk som kaller seg feminister endrer ikke definisjonen. Det blir som å peke på IS og si at alle muslimer er terrorister.

Det handler ikke om hakking på husmødre

Det er dumt at enkelte kaller seg feminister og kritiserer husmødre uten å ane hva feminismen er, men det er enda dummere at folk velger å høre på de få og ignorere flertallet.

Brunsæl Brudevold kan ikke finne på uttrykk som «den feministiske ideologiens akseptable oppførsel» og peke på hakking på husmødre. Dette har ingenting med noen ideologi å gjøre. Ideologier har heller ingen fasit på riktig oppførsel, bortsett fra definisjonen Brunsæl Brudevold velger å ignorere. Hakking på husmødre er ikke riktig oppførsel.

Og bruker du ord som «søsterskapet» om feminismen, henger du langt tilbake. Feminismen er for begge kjønn, og mange menn er feminister.

Det handler om likestilling

Hva med feminismens fokus på menns psykiske helse, eller feminismens arbeid for at kvinner i andre land ikke skal henrettes for å ha blitt voldtatt?

Dette er i tråd med den faktiske definisjonen.

Å undergrave alt det positive og harde arbeidet feminister verden over gjør i dag med å påstå den kun handler om å hakke på husmødre, er respektløst.

Det er tydelig at Brunsæl Brudevold ikke har peiling på hva feminismen egentlig jobber for. Se på kjendiser som Emma Watson og Matt McGorry som fronter feminismen. Kjemper de for hakking på husmødre?

Feminismen er hva den er. Den handler om likestilling. Punktum.


Denne debatten engasjerer Si ;D-leserne!

Les også

  1. Det begynte her, med innlegget fra Hennie Firing-Hansen: Jeg vil ikke kalle meg feminist. Men forkjemper for kvinnesaken?

  2. Ragnhild Yndestad svarte: Derfor kaller jeg meg feminist - og ikke humanist eller egalitarist

  3. Hun fikk svar fra Michael Brunsæl Brudevold: Det er på tide å minne om hva feminismen egentlig er blitt til

  4. Si ;D-ansvarlig Amalie Lereng skrev denne kommentaren til kvinnedagen: Vi må skille mellom feminisme og smak og behag

Les mer om

  1. Likestilling
  2. Feminisme