Kommentarfeltet – det morsomste med en artikkel

Jeg vil ikke, men jeg må! Jeg må bla meg lenger ned på siden for å se alle de sinte foreldrene og de oppgitte ungdommene slå løs på enten journalist, nettavis eller hovedpersonen i artikkelen, skriver Daniel (22).

Norge har de tøffeste innbyggerne. Men bare i kommentarfelt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hver eneste dag går jeg inn på nettaviser for å holde meg oppdatert på saker rundt omkring i verden. Jeg finner en artikkel jeg synes er interessant og klikker meg inn for å lese den. Jeg går gjennom og gjør opp mine tanker om saken og burde gått videre til å gjøre noe annet. Men det gjør jeg ikke.

Jeg vil ikke lese, men må

For jeg vet at 10 centimeter lenger ned på siden finner det mest provoserende, men samtidig morsomste med en artikkel. Kommentarfeltet.

Jeg vil ikke, men jeg må! Jeg må bla meg lenger ned på siden for å se alle de sinte foreldrene, de oppgitte ungdommene slå løs på enten journalist, nettavis eller hovedpersonen i artikkelen.

Les også: Nettroll: Lær deg å skrive!

«Er dette det viktigste i verden? Eller er bare folkene som jobber der en gjeng med apekatter?», «Verden kommer til å gå til helvete tenker jeg når jeg leser om slike folk», «Møter jeg den personen her på gaten kommer jeg til å slå han rett ned!»

Ingen sier slikt blant folk

Jeg flirer godt for meg selv mens jeg leser nedover og ser alle på 40+ som har tatt seg en liten kaffepause på jobben og viet den til å kommentere spydigheter, eller de på 20+ som sitter i skoletimen og kommenterer enda mer spydigheter til de som nettopp har kommentert spydigheter.

Les også: Også kvinner er nettroll

Mens når jeg er ute blant folk, blant venner, så hører jeg ekstremt sjelden lignende kommentarer. Kanskje jeg har veldig snille venner? Eller er det et fenomen jeg liker å kalle «nettballer»?

Svaret sier seg nok selv.

Hva skjedde med den gylne regel?

På nettet så ser du ingen personer i ansiktet. Du kan velge om personen du diskuterer med eller er spydig mot skal se alt om deg, eller bare deg i miniatyr. Du kan sperre deg helt inne, men samtidig angripe alt og alle.

«Nettballer» ser man overalt: På nettaviser, blogger, statuser og linker. De provoserer, terger og ikke minst sårer folk uten at de er veldig klar over det, nettopp fordi man ikke ser personen man snakker til. Og man provoserer og terger de andre personene som ser kommentarene.

Nyhetssak: Hvordan bekjempe nettroll?

Hva skjedde egentlig med «Du skal være mot andre som du vil andre skal være mot deg»? Gjelder det kun i den virkelige verden?

Les også:

Daniel (22)