SiD

Jeg mener leksene er en tidstyv. Men hører egentlig noen min lille stemme? | Malin Børresen Nielsen

  • Malin Børresen Nielsen (12)
Behovet for å slappe av er veldig viktig for et barn som går på skolen fem dager i uken, skriver Malin Børresen Nielsen (12).

Si ;D-innlegg: Jeg er 12 år og elsker å være ute å leke og utforske. Det får jeg nesten ikke tid til.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Dette med lekser er noe de fleste barn i Norge er i mot. Jeg vet ikke helt hva politikerne tenker med dette her, men det er noe som tar lang tid og mye energi. Det er mange debatter om dette, men jeg ikke vet helt om politikerne ser det fra vårt perspektiv?

Det blir for mye

Behovet for å slappe av er veldig viktig for et barn som går på skolen fem dager i uken. Det kan bli veldig mye med plikter, venner, familie, fritidsaktiviteter og først og fremst lekser. Hver mandag bruker jeg mye tid på lekser, men blir ikke alltid ferdig. Da må jeg fortsette på onsdag.

Mange voksne anbefaler fritidsaktiviteter, men noen lærere selv sier vi må prioritere leksene foran alt. Noen lærere mener at elevene ikke bør ha lekser, men det skjer jo ingenting. Vi snakker mye om dette i klassen, men det hjelper ikke og bare å skrive saktekster om det.

Malin Børresen Nielsen

Jeg er 12 år og elsker å leke, være ute og utforske. Dette er noe jeg som oftest bare gjør i helgene, for mandag og onsdag gjør jeg lekser, tirsdag er jeg på dans og håndball og håndball igjen torsdag. Etter det er det middag, og da er jeg for sliten til å gjøre lekser eller være ute. For å ha tid til å være med venner, må jeg ha faste vennedager.

Vil heller ha lengre skoledager

Leksene er en tidstyv i min fritid. Jeg ønsker heller lengre skole dager og bli ferdig med leksene der, ikke å ta det med hjem.

Vi er bare barn, men jeg synes de som hører oss burde prøve så godt de bare kan for å få frem stemmene våre også, for det er vi som skal ta over dette landet og etter hvert velge hva våre barn skal gjøre. Men jeg har ett spørsmål: Hører egentlig noen min lille stemme?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Ungdom