Vi må godta alle flyktninger fra Syria

OPT_518cf916-d212-e6be-0bd0-c98f51a7ce6b_doc6ojq0e1lp2u98pa3rb_doc6ojq1emdfqdwjaanrb-jbWFg07oVa.jpg

Si ;D-innlegg: Hvordan har det seg at Jordan tar imot hundre ganger flere flyktninger enn det Norge gjør, mens vi har flere tusen ganger høyere BNP enn dem?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Assad-regimet har herjet med den syriske befolkning i lang tid, og mens den arabiske våren spredte seg rundt om i Midtøsten, lot ikke Assad seg presse i Syria. Dette førte til opprør, og da så flere religiøse grupper, blant annet IS, muligheten til å bli med i kampen. Store mengder av Syrias befolkning har derfor nå ikke sett andre muligheter enn å dra i eksil til andre land.

95 prosent av flyktningene fra Syria befinner seg nå i leire i nabolandene Tyrkia, Irak, Libanon, Jordan og Egypt, mens resten av de arabiske statene rund Persiabukta nekter å ta imot flyktninger.

FN hadde aldri sett for seg en flyktningkrise i så stor skala, og derfor er nå mange flyktningleirer tomme for mat og vann. De må da finne seg et annet sted å dra: Europa.

EU har som regel at flyktninger skal forbli boende i det landet de først ankom, og da mange kom til Hellas først, måtte de altså bli boende der for å få søke asyl i Europa.

Grekerne var i en økonomisk krise og hadde derfor få midler til å kunne ta seg av disse flyktningene. Dermed sitter nå desperate, sultne og tørste flyktninger fast på turistøyer.

For å takle denne krisen må verden stå sammen, men det er absolutt ikke tilfellet. Verden er splittet i meninger om flyktningkrisen, hvor mange land rett og slett nekter å ta imot én eneste flyktning, mens andre land, som Tyskland, tar imot alle flyktninger fra Syria.

Hvordan har det seg at land som Jordan tar imot hundre ganger flere flyktninger enn det Norge gjør, mens vi har flere tusen ganger høyere BNP enn dem?

Kanskje vi er redde for at flere innbyggere fører til lavere BNP, noe som ikke er sant. Flere innbyggere fører til økt arbeidskraft, som igjen fører til høyere BNP og skatteinntekter for Norge. Det er en vinn-vinn-situasjon!

Vi må hjelpe nabolandene til Syria, samt flyktningene, ved å ta imot alle flyktninger fra Syria, uten unntak! Frem til verden kan stå sammen om en løsning, er dette eneste løsning for oss i Norge.


Les også

«De jublet da jeg kritiserte norske menns trakassering, men jeg blir lynsjet når jeg kritiserer ikke-norske menn som trakasserer» | Kristin Nesse Thue (20)

Anonymous (15):

Les også

Jeg vil si nei til en stor kvote flyktninger. La oss konsentrere oss om dem som allerede er her

Les også

Kjære Aina, forslagene dine gjør meg ikke bare sint. De gjør meg kvalm. | Christina Høvik Nilsen (17)

Tid til overs? Her kan du høre de siste podcastene våre:

Er det tabu å være imot homofilt ekteskap?Vi gir panelet 11 påstander og spør: Er dette tabu? Gjester: Jakob Semb Aasmundsen (20), Mina Gjerde (20) og psykologstudent Jørgen Flor. Hør her:

MOBBING: Victoria Grøtting (18) og Henriette Oudmayer Simensen (16) fra Sykt Perfekt er begge blitt mobbet. Grøttings oppgjør med mobberne er blitt delt av nærmere 25 000 på Facebook. Hva skjedde etterpå? Hør her:

SKOLE: Er videregående virkelig så ille, eller er dagens unge bare en gjeng med sutrepaver? Hør her:

SPISEFORSTYRRELSER: I podcasten kan du møte Leif-Erik Sørensen (19), som selv har slitt med spiseforstyrrelser. Hør her:

Du kan også abonnere på podcasten i iTunes eller søke på Si ;D i din podcast-app.

Henrik Sønstebø (19)