Har de ikke lidd nok?

Vi må løse asylproblemene her i Norge – ikke sende flyktninger til afrikanske land!

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Dagens innlegg 16.07.09

Asylsøkere kommer til Norge fordi det er for farlig eller umulig å bo i hjemlandet. De er i en utrolig vanskelig situasjon, og har rett til å bli tatt på alvor. Jeg trodde dette var en del av allmennkunnskapen vår. Der tok jeg feil. Siv Jensen og Per-Willy Amundsen vil nemlig sende asylsøkerne til Afrika.

Ifølge Frp er det ikke noe vits i at asylsøkerne skal vente på oppholdstillatelse i Norge. Partiet vil sende flyktningene til afrikanske land som Norge sender bistand til, så de kan vente der. For meg er det vanskelig å se logikken i dette. Har de ikke opplevd nok vondt? Jeg mener, de har jo tross alt forlatt hus, venner, familie og et land de er glade i. Og når de endelig har kommet seg til et trygt land, blir de sendt vekk. De må venne seg til en ny kultur og et land de ikke skal bli boende i en gang!

I Norge sliter vi allerede med å integrere innvandrere. For mange blir stående utenfor, uten å kunne norsk og uten å få seg jobb. Løsningene må vi finne her i Norge, de må fungere og nå ut til alle. Kanskje kan norskopplæringen kombineres med arbeidstrening? En annen løsning er at asylsøkere som får oppholdstillatelse blir tilbudt arbeidsplass og på den måten ikke faller utenfor. Innvandring og integrering er vanskelige temaer. Med dette forslaget bommer Frp helt. De tenker hverken på respekt eller samarbeid, og gjør bare vondt verre. Ikke mange asylsøkere vil ha respekt for nordmenn og våre systemer etter et ufrivillig opphold i Afrika. Hvordan skal det gå med integreringen da?

Asylsøkere er mennesker. De er ikke slaver eller dyr vi kan transportere rundt omkring som det passer oss. Med dette forslaget tråkker Siv Jensen på asylsøkerne og åpner et nytt kapittel i Frps useriøse politikk.

Aurora Mæhle Førland (17)