Russen har nå full rett til å klage | Sebastian Wie Murphy

  • Sebastian Wie Murphy (20), sentralstyremedlem i Rød Ungdom
Landstreff Stavanger er avlyst, men russen får ikke tilbake pengene for billettene. Sebastian Wie Murphy (20), sentralstyremedlem i Rød Ungdom, mener dette er uhørt. Bildet viser fjorårets russ på Eikelid videregående skole i Bærum.

Vi må støtte russens krav.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

For mange er russetiden høydepunktet av videregående. Under pandemien har russetiden forståelig nok blitt ekstremt redusert. I tillegg er skolehverdagen helt annerledes. Dette er noe som russen har håndtert godt. De har vært voksne om situasjonen.

Landstreffet i Stavanger er selvfølgelig avlyst. Med avlysingen tar man som en selvfølge at man får tilbake pengene. Det får ikke russen. Det de får tilbake, er nye billetter til andre arrangementer.

En dårlig løsning

Mange russ har ikke mulighet til å delta på videre arrangementer. Etter mai er russetiden over, da går folk inn i nye liv hvor slike arrangementer ikke blir mulige å delta på.

Folk skal i militæret, folk skal studere utenlands, og folk har rett og slett ikke lyst til å bruke tid på disse arrangementene. Det vil i tillegg komme reisekostnader til arrangementer.

Et annet problem med alternativene til refusjon er at man ikke kan gi billetten videre til andre. De kan ikke gi billetten videre til noen andre som har mulighet.

Dette er med andre ord en dårlig løsning fra arrangørenes side.

Vi må støtte russens krav

Russen har sagt tydelig ifra at dette ikke er greit. Og russen har nå full rett til å klage. De må stå opp mot dette og kreve pengene tilbake.

Sebastian Wie Murphy (20), sentralstyremedlem i Rød Ungdom.

Her synes det at arrangøren ikke er på russens side. Billetter til festivalen koster mye, spesielt når det kommer i tillegg til andre kostnader, som russebukse, russekort, russelue og russebuss. Ingenting av dette kommer til å være til bruk lenger.

Under pandemien sliter alle, men i et valg mellom folk og selskap må vi stå på folkets side. Vi må støtte opp om russens krav.

Les også

Konkurranse: Hva kan gi oss håp for fremtiden?

13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.