Sophie Elise: Jeg er ikke bra nok for Instagram

Jeg for min del har aldri vært interessert i rumper, men etter at jeg begynte å følge så mange inspirasjonsbrukere, så er jeg plutselig utrolig interessert i å ha en svær rumpe og en smal midje, skriver Sophie Elise.

Det er ikke kjendisene som gir oss dårlig selvfølelse på Instagram, det er de vanlige jentene, skriver Sophie Elise Isachsen (20).

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Dette innlegget ble først publisert på Sophie Elises blogg.

Er det én ting jeg er sjeleglad jeg ikke hadde i oppveksten, så er det Instagram. Takk Gud for at det ikke fantes, sier jeg bare, for nå, selv som 20-åring, har jegtil tider problemer med å håndtere bildene jeg ser der på rett måte.

Jeg følger en hel haug av såkalte «inspirasjonskontoer», faktisk tror jeg det begynner å bli opp mot 300 ulike.

Der får jeg servert alt fra dyre biler, vesker, reiser, kropper og forhold som man bare kan drømme om. Man ser perfekte øyenbryn, lepper, hår og klær. Og det «verste» av alt er at dette er jo ikke kjendiser, dette er relativt vanlige jenter som tydeligvis er et par hakk over alle oss andre på skalaen.

Kan legge på kroppsfiltre

Jeg tror ikke det er kjendiser som gir oss dårlig selvfølelse nå om dagen, for hvis du har IQ som er høyere enn at du kan åpne en dør, tror jeg også du forstår at kjendiser har stylister som får dem til å være den beste versjonen av seg selv hele tiden.

Det er de «vanlige» jentene, som plutselig ikke er så vanlige likevel. De er jo perfekte! Perfekt filter, perfekt hår, perfekt posering.

Etter at jeg begynte å følge så mange inspirasjonsbrukere, så er jeg plutselig utrolig interessert i å ha en svær rumpe og en liten midje.

Kanskje det ligger 100 bilder bak det ene de valgte å poste, ikke vet du og ikke vet jeg — men du forbanner deg selv likevel for at du ikke tar deg tiden til å finne akkurat den perfekte selfien, du også.

Sunniva 20:

Les også

«Jenter, ser dere ikke hvor kleine dere er?»

Jeg for min del har aldri vært interessert i rumper, men etter at jeg begynte å følge så mange inspirasjonsbrukere, så er jeg plutselig utrolig interessert i å ha svær rumpe og smal midje.

Det er NESTEN fysisk umulig å få en kropp som man ofte ser på Instagram: Visste dere at man kan ta fillers (omtrent som restylane) bare i rumpe og hofter også, i tillegg til at man kan drive med «freezing» som former midjen din perfekt?

Lever opp til et glansbilde

Dette sluker man som om det er normalen, og lurer til seg selv til å tenke «hvorfor er ikke jeg sånn?»

Jeg merker jo selv at til og med venninner av meg begynner å strebe etter å se ut som en inspirasjonsbruker på Instagram.

Eller: Hvorfor klarer ikke JEG å tegne slike perfekte bryn, ha den tynne magen, det lange håret eller en oppkjørselfull av porscher?

Jeg merker jo selv at til og med venninner av meg begynner å strebe etter å se ut som en inspirasjonsbruker på Instagram.

Bilder av fancy lunsj, en dyr pengebok, roser på bordet og hva man nå enn måte finne på, kun for å leve opp til et slags glansbilde. Det gjør meg gal,og jeg fatter virkelig ikke hvordan jeg kan ha så mange følgere når instagram-kontoen min ser såpass uinspirerende ut som den gjør.

Hva er viktigst for meg?

Når kvelden kommer er jeg som regel veldig sliten, men de jentene man ser på Instagram som er slitne, de har den perfekte dotten på hodet, perfekte bryn likevel og en oversized t-shirt med et kult sitat, med det perfekte filteret over.

Les også: Ronja (18):

Les også

Du kan fjerne kroppspresset

Jeg kommer hjem og ser ut som en bilulykke, er sur og gretten, prøver å være deilig i det samme undertøyet kjæresten har sett en million ganger før,kose, sove. That's life right there, og det har ikke noe filter på seg.

Det er på en måte noe vakrere med det enn en rosebukett oppstilt på et bord, men det glemmer man jo. Nå som til og med bloggere gjør sitt ytterste for å se ut som et interiørmagasin blandet med noe plantasjen har spydd ut, da blir man lett påvirket og føler seg ikke god nok, selv om man har et bra liv.

Jeg personlig jobber dødshardt hver eneste dag med å bli den beste versjonen av meg selv, og jeg har virkelig måtte kjempe for at det skal bety noe annet enn å være tynnest, penest, med de flotteste formene på kroppen.

Når man scroller igjennom Instagram, er man nødt til å tenke «men hva er egentlig viktig for meg?».

Trygghet er ikke Instagram-vennlig

Det som er viktig for MEG, er å spare penger til jeg blir gammel, sikre barna mine en god fremtid og å leve et liv med litt hverdagsluksus.

Jeg føler det er viktig å legge fokus på å jobbe hardt for tryggheten sin del, for stabilitet, ikke for å vise verden at du har råd til ditt og datt.

Nå som jeg jobber med både TV, musikk, egen extensionskolleksjon, bloggen OG en bok, da holder jeg faktisk på å bli gal, men jeg strever på — ikke for å kunne legge ut fine bilder av det jeg kjøper, men fordi jeg vil ha en sikker fremtid.

Jeg føler det er viktig å sette fokus på å jobbe hardt for tryggheten sin del, for stabilitet, ikke for å vise verden at du har råd til ditt og datt.

Alle og enhver kan få kjøpt seg en Chanel om de bare vil, men ikke alle har aksjefond, en lang og hard studietid med gode karakterer, et forhold som har klart seg igjennom enorme hinder eller en stor sparekonto til dine fremtidige barn.

For det kan man jo ikke legge ut bilde av - og da er det plutselig ikke kult overhodet.

Jeg liker det materialistiske,og det er noe av hva som holder meg fra å flykte ut i skogen i en trehytte for å tenke over livet. Jeg tenker så mye på universet at om jeg ikke hadde hatt det overfladiske som holder meg tilbake, ville jeg blitt sprø.Men jeg håper bare det en dag blir like kult med ambisjoner og fokus i livet, som perfekte øyenbryn og en fin veske.

Desverre er øyenbrynene til modellen Cara (Delevingne, journ.anm.) mer#goalsenn å forandre verden.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook,Twitterog Snapchat (aft.sid).