Jeg savner penn og papir på skolen

  • Oda Bavda Johansen
Vi bruker PC i nesten alle fag på skolen. Det synes jeg både er kjedelig og ensformig, skriver Oda Bavda Johansen (14).

Må vi sitte foran PC-en hele skoledagen?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Da jeg startet på skolen i førsteklasse, brukte vi sjelden PC. Vi hadde et datarom som kun var i bruk hvis hele klassen skulle jobbe med et tema.

I slutten av syvendeklasse ble det bare mer og mer databruk. Noe jeg merket veldig godt.

Nå synes jeg ofte det kan bli litt for mye skjermtid.

Totalen blir stor

Jeg blir sliten i øynene av å sitte så mye foran PC-en på skolen. I tillegg bruker jeg telefonen mye hjemme, og da kan det fort bli litt for mye totalt.

Vi bruker PC i nesten alle fag. Det synes jeg er både kjedelig og ensformig. Derfor synes jeg at lærerne burde begynne å begrense bruken av PC i undervisningen.

Når vi alle sitter med hver vår PC, blir det mindre diskusjoner mellom elevene. Nettopp fordi vi alle er opptatt med det som skjer på PC-en.

Bør begrense bruken

Jeg mener selvfølgelig at vi elever skal bruke PC på skolen. Vi må følge med på skoleutviklingen og utviklingen i samfunnet generelt.

Men det kan ikke bli sånn at PC-en tar over hele skoledagen vår.

Jeg tror ikke vi burde slutte å bruke lærebøker eller slutte å skrive for hånd. Mest fordi jeg synes det er lettere å tenke på hva jeg skal skrive, når jeg skriver for hånd.

Jeg mener vi burde bruke mer bøker, penn og papir. Det tror jeg vil være bra for både elevenes fremtid og forståelse av fagene.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!