SiD

Til dere voksne som mobber i kommentarfeltene: Gi oss heller kritikk som vi kan lære av!

Blogger Celina Stamper svarer på netthetsen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

celinastamper1.jpg Foto: Privat

Celina Stamper skrev denne bloggposten etter at hun i en sak på NRKuttalte seg om hvorfor hun har tatt injeksjon i leppene.

Jeg er helt satt ut nå. Jeg er helt paff.

Siden i går (onsdag) har NRK-reportasjen om meg og et par andre bloggere ligget på nett og Facebook. Kommentarfeltet er åpent, og alle står fritt til å si hva enn de vil og uttrykke sine meninger om saken. Det er greit nok at man har meninger om noe og vil uttrykke seg på en måte slik at andre forstår det.

Men når det går så langt at det blir personhets, mobbing og trakassering, blir jeg sjokkert. Spesielt når temaet i reportasjen omhandler noe de i kommentarfeltet ikke har gjort før, og som de da heller ikke kan sette seg inn i.

Det sjokkerer å lese kommentarene om de to videoene som ble lagt ut.

Jeg er med i begge videoene og anser kommentarhetsen som en kommentar rettet mot meg og oss.

Jeg er fornøyd med meg selv

Jeg ser kommentarer som følgende:

«Dette er bare trist, i utgangspunktet er de flotte som de er, men de velger å forandre seg. Nå syntes jeg de ser ut som noen «voksfigurer». Uff».

Vedkommende som kommenterer bruker ordet «de», noe som tilsier at også jeg blir kalt for en voksfigur. Altså jeg. Jeg mener at jeg er så langt ifra en voksfigur som man kan komme.

Selv er jeg usminket på tv, smiler og er fornøyd med meg selv, og har faktisk ekstremt mye selvtillit som det er. Likevel sies det i nærmest annenhver kommentar at vi ikke har selvtillit.

Kjære vene. Det er lov å være nysgjerrig på leppeforstørrende. I mitt tilfelle er det mine forbilder Selena Gomez og Kylie Jenner, som også har det. Hvorfor skal jeg bli satt i bås på grunn av det?

Møter du meg på gaten, kan du faktisk ikke se at jeg har tatt noe for å forstørre leppene mine, og jeg ser ikke stort annerledes ut uten heller. Så hva er problemet?

Nettrollene bør lese seg litt mer opp

«Botoxlepper er stygt»,lyder en annen kommentar. «Dersom man putter botox i leppene sine, kan man vel ikke prate.»

Før du kommenterer med all din livskunnskap, så burde du vite at botox ikke kan brukes i leppene.

Les deg litt mer opp, er min anbefaling. Botox er til sinnarynka, og kanskje du trenger en dose selv?

Du ser nemlig meget bekymret ut der du sitter bak skjermen og kritiserer yngre mennesker som tar saken i egne hender.

Videre finner jeg kanskje 20 kommentarer som sier: «Trist». Hva er trist, sa du? At vi føler oss bra med oss selv? At vi smiler fordi vi har endret noe vi var usikre på, slik at vi følte oss bra igjen?

Jeg har ikke ødelagt meg selv

«Dette var et trist syn. Tenk å ødelegge seg selv slik. Den ene verre enn den andre. Bortkastet pengebruk for unge mennesker.»

Denne kommentaren syntes jeg kanskje var den verste.Den gikk inn på meg. «Trist syn», «ødelegge seg selv», «den ene verre enn den andre», «bortkastede penger».

Vel. Jeg håper ikke jeg er et trist syn. Jeg er jo bare meg selv og har aldri vært noe annet enn jenta dere ser på videoen.

Jeg har ikke ødelagt meg selv. Jeg har alltid sett sånn ut. Det er forferdelig å høre dette fra et voksent menneske.

Du hadde ikke klart å se forskjell

Og når det gjelder kritikken om bortkastet pengebruk, kan jeg forsvare meg selv ved å si at jeg aldri ville brukt mine egne penger på å ta Restylane.

For meg er forskjellen så liten at det ikke er verdt pengene. Derimot føler jeg meg veldig bra med den ene mililiteren jeg har i leppene mine nå. Den er forøvrig sponset.

Det var gøy å teste ut noe nytt, og jeg føler meg faktisk skikkelig fin nå. De første ukene var ubehagelige fordi jeg var kjempehoven, men nå som det har "satt" seg og det ser helt naturlig ut, er det greit.

Jeg vil derfor ikke høre noe om at dette er et trist syn eller at jeg har ødelagt meg selv. Du hadde ikke klart å se forskjell på før og etterbildene mine uansett.

Jeg ville med dette innlegget egentlig bare vise dere noen av de hundre kommentarene som har blitt skrevet.

Over 11.000 mennesker har allerede sett den ene videoen, noe som er helt sykt.

Jeg er glad for at jeg fremstår som meg selv, men føler fortsatt at jeg var litt stiv i maska på videoen.

Uansett hvordan jeg fremstod eller ikke, endrer det ikke kommentarfeltet. Det er fylt med voksne mennesker som prøver å lære oss å være naturlige og øke selvtilliten vår — samtidig som de presser oss ned. På hver sin måte.

Det bekymrer meg at dagens voksne faktisk mobber ungdommer for utseendet, når dette ikke er unaturlig.

Det er greit at man generelt liker det naturlige utseendet best, men det gir deg fortsatt ikke retten til å ødelegge selvtilliten vår - ja, den dere forteller oss at vi ikke har noe av.

Gi oss heller kritikk som vi kan lære av i steden for å henge oss ut en etter en. Hadde ikke det vært «lærepenge» nok fra deres side?

Uansett hadde vi heller ikke gjort det vi har gjort om vi ikke hadde likt det selv og vært tilfreds med det. Vi står jo frem fordi vi er stolte, og vi går med rak rygg mot stormen av netthetsere som i dette tilfellet faktisk er eldre flest. Bestefedre og bestemødre. FLAUT.

Hadde min familie kommentert noe som helst i slike saker om andre, hadde jeg skammet meg grusomt. Jeg synes heller synd på de som kommenterer stygt enn noe annet. Skjerp dere, voksne mennesker, skjerp dere, da!

Du kan lese det opprinnelige innlegget på Celina Stampers blogg her

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

«Slut shaming» er en større utfordring enn at unge jenter tar bilder av seg selv

Les også

Altfor mange føler seg ikke bra nok uten sminke

Les også

Hyklerske blikk

Celina Stamper (19)