Jeg blir kvalm av Høyskolen Kristianias nye reklame

  • Jente (19)
    Jente (19)
Høyere utdanning som reklamerer med slagordet «Bli attraktiv», bidrar ikke til et mindre kroppsfiksert samfunn, skriver jente (19). Skjermdump fra reklamekampanjen.

Si ;D-innlegg: Som om jeg ikke følte meg lite attraktiv fra før av.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I årevis har jeg spurt meg selv hvem som er pådriveren for kroppspresset. Motemagasiner og reklamer som viser et falskt bilde av gjennomsnittsjenta og -gutten, er helt klart pådrivere, og det er de aller fleste klar over.

Vi hører stadig om forskning og studier som sier at flere føler seg ensomme og ikke bra nok. I tillegg hører vi om flere og flere som tar plastisk kirurgi for å forandre utseende som ikke strekker til i samfunnet.

Prøver å holde avstand til kroppspresset

I dette kroppsfikserte samfunnet er det noe jeg alltid har trøstet meg med: Du kan komme langt på skolen og ta høyere utdanning uten å være den peneste eller den tynneste. Selv om det er mye skolepress blant unge i dag, har jeg alltid prøvd å holde avstand til det og tenkt at det kan bli noe bra av meg også.

Denne reklamen fikk meg rett og slett til å føle meg forferdelig

Derfor sjokkerte det meg da Høyskolen Kristiania lanserte sin nye reklame med tittelen: «Bli attraktiv».

  • Se videoen her:

Fremstillingen gjorde meg kvalm

På reklamevideoen kan man se mange unge, pene jenter med vind i håret, og man kan høre dramatisk musikk i bakgrunnen.

Jeg skjønner at poenget med filmen er å fremme at en god utdannelse vil gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet i fremtiden, men måten det blir fremstilt på, gjør meg kvalm.

Hvor er alle de som ikke er tynne, har langt hår og et kritthvitt smil?

Som en middelmådig, snart 20 år gammel jente med lav selvtillit fikk denne reklamen meg rett og slett til å føle meg forferdelig. Som om jeg ikke følte meg lite attraktiv fra før av.

Grenser for hva som er greit

Jeg skjønner ikke hvorfor en bra høyskole som Høyskolen Kristiania valgte å fremme seg selv med denne kampanjen. Burde de ikke vite bedre når det tross alt er 2017?

Jeg håper skolen tenker seg om to ganger neste gang og ikke lanserer en lignende reklame.

Jeg bruker egentlig å være kritisk til innlegg hvor man klager og roper ut om alt mulig, og jeg trodde jeg var den siste som kom til å heve min røst angående dette, men det er grenser for hva jeg finner meg i.


Les flere innlegg om reklame og kroppspress her:


Hør Aftenpodden Si ;D: #SK2016 og kroppspress

Kroppspresset, forventningen om å være tynnest, sterkest, sprekest, dominerer hverdagen til omtrent alle i dag. Hvordan kan vi unngå det? Vi diskuterer!

Gjester:

Debattant Mathilde Vig (17), psykologkandidat Jørgen Flor og Margrete Bjørge Katanasho, påtroppende politisk nestleder i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press.

Hør med et klikk her: