SiD

Jente (15): Jeg er ikke et sosialt menneske

 • Jente (15)

Jeg er ikke alltid meg selv med andre mennesker, og jeg møter ikke mange nye mennesker. Jeg er introvert, skriver Jente (15). Foto: Piotr Swat / Shutterstock / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Det mest sosiale jeg gjør, er å holde foreldrene mine med selskap.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

En introvert person tar sjelden kontakt med andre, er sky i sosiale sammenhenger, har oppmerksomheten rettet mot sine indre opplevelser og foretrekker gjerne ensomme aktiviteter, ifølge Store norske leksikon.

Jeg føler jeg passer veldig bra inn i denne definisjonen. Jeg er ikke en sosial person og liker meg best for meg selv.

Men jeg føler samfunnet mener alle skal være supersosiale og bli venner med hver eneste person man møter. Du skal også ha fritidsaktiviteter og være sosial med andre på fritiden.

Ser på serier og baker kaker

Jeg er ikke flink til å være sosial. Istedenfor å være sosial er jeg på rommet mitt og er på internett. Jeg ser på serier og videoer. Jeg baker kaker. Det er min fritidsaktivitet. Det mest sosiale jeg gjør, er å holde foreldrene mine med selskap. Dette er min trygge arena.

I en større sosial arena kan personligheten min skifte helt. Spesielt hvis det er personer jeg ikke er trygg på (egentlig er jeg ikke helt trygg på noen). Jeg blir nervøs, og det føles ikke særlig godt når jeg oppfører meg som noen jeg ikke er.

I sosiale sammenhenger tenker jeg ofte: Herregud, hvorfor sa jeg det? Det lignet ikke på meg i det hele tatt!

Det jeg skriver, virker teit

Det kan ha en sammenheng med at jeg er introvert. Jeg har også et problem med å være på sosiale medier og holde kontakten med familie og venner. Enten så glemmer jeg det, eller så har jeg ikke motivasjon til å holde kontakten. Jeg kommer ikke på noe å skrive til dem og synes det jeg skriver, virker teit.

Snapchat blir veldig mye brukt blant ungdommer. For meg virker det som om Snapchat er blitt en del av statusen din. Hvis du har mange venner på Snapchat eller mange streaks, får du høyere status. Jeg har ikke mange venner på Snapchat, og de fleste er familie.

Hvis Snapchat er temaet i en samtale, har jeg veldig lite å si. Jeg har rett og slett ikke like mange venner som de andre på sosiale medier. Men for meg er det helt greit ikke å ha mange venner på Snapchat. Jeg har ikke motivasjon eller kapasitet til å holde styr på mange om gangen.

Introverte har lavere status

Jeg er ikke alltid meg selv med andre mennesker, og jeg møter ikke mange nye mennesker. Jeg er introvert. Og slik jeg ser samfunnet i dag, er det ikke veldig positivt å være det.

Jeg får ikke statusen som andre mennesker har, selv om jeg egentlig ikke er annerledes. Jeg har bare problemer med å være sosial.

13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Si ;D

Si ;D

 1. SID
  Publisert:

  Mamma har fått kreft. Men dette er ikke et trist innlegg

 2. SID
  Publisert:

  I desember er vi omtenksomme. Så kommer det nye året, og vi blir selvsentrerte igjen

 3. SID
  Publisert:

  Jeg har vært klimaaktivist i seks år, men aldri vært så provosert som nå

 4. SID
  Publisert:

  I Brasil lærer jeg mer om feminisme enn jeg gjorde på skolebenken

 5. SID
  Publisert:

  De nye klesreglene til SATS er ikke krenkende. Å trene i magetopp er ingen menneskerett.

 6. SID
  Publisert:

  Slangebitt er en glemt helsekrise det må snakkes mer om