Vi bør ikke sensurere bloggerne | Maya Hassan

  • Maya Hassan (18)
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) inviterte til rundebordsmøte om etiske retningslinjer for bloggere og influencere tirsdag. (ARKIVFOTO)

Si ;D-innlegg: At du i det hele tatt tenker på å operere deg på grunn av en skjønnhetsreklame, burde få det til å ringe en bjelle hos deg.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Regjeringen vurderer å utvikle «trafikkregler og etiske standarder» for sosiale medier. Jeg mener man begynner i helt feil ende og går imot prinsippene om at man kan gjøre hva enn man vil med kroppen sin, ytringsfrihet på nettet og ikke minst et fritt marked.

Hvis du faktisk føler deg dårlig av å se jenter på nettet posere i kroppen du mener er «perfekt», må du nesten gå i deg selv og tenke på hvorfor du har så dårlig selvtillit at det provoserer deg.

At du i det hele tatt tenker på å operere deg på grunn av en skjønnhetsreklame, burde få det til å ringe en bjelle hos deg.

Er du så lett påvirkelig, bør du flytte til en verden hvor alt er A4.

Bloggerne er ikke problemet

Jeg vil ha alle typer jenter på nett: modeller, komikere, inspiratorer, influencere, politikere - og de som gjør narr av alt dette. Jeg nekter å sensurere noen for å gjøre hva de vil med kroppen sin.

Jeg tror ikke bloggerne er problemet. Det å være ungdom er vanskelig, og det har det alltid vært. Selv før bloggerne eksisterte. Spør foreldrene og besteforeldrene dine. Det er helt naturlig å være usikker på seg selv i ungdomsårene.

Trender og skjønnhetsidealer forandrer seg med og uten bloggere. Jeg syns det står mye mer respekt av å se en reklame for leppefylling og si «nei takk, jeg er fin som jeg er», enn å forby alt som får oss til å føle oss litt dårlige.

Vi kan ikke sensurere alt vi ikke liker. Vi må heller jobbe med selvtilliten.

Du velger selv

Jeg synes hverken det er kult, fint eller greit å operere seg, men jeg har ingen verdens ting å gjøre med hva andre velger å gjøre med kroppen sin.

Jeg begynner å bli lei av alle som skylder på bloggere, reklamebransjen og mediene for dårlig selvtillit.

Du er en ungdom som går igjennom en hormonell forandring. Pubertet, kviser og et kaos av følelser er vanskelig, men det er ikke Kristine Ullebø eller andre bloggeres skyld at du ikke føler deg bra.

Du trenger å styrke dine tanker om skjønnhet, ikke sensurere andres.

Les flere bidrag i debatten:


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.