SiD

Regjeringen vil ta fra meg friheten for å spare penger | Camilla Stenersen

 • Camilla Stenersen (21), medlem av Norges Handikapforbund ungdom
Det er ikke å spare penger å få flere funksjonshemmede på trygd, skriver Camilla Stenersen (21).

Si ;D-innlegg: Dette er enda et budsjett som tydelig viser at funksjonshemmede sine muligheter til delta i samfunnet ikke blir prioritert.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Først kom forslaget om å overføre ansvaret for hjelpemiddelforvaltningen til kommunene. Nå fjerner de diagnoselisten, som viser hvilke diagnoser som omfattes av en økonomisk ordning som skal sikre behandling av de som har behov for det.

Dersom diagnosen din står på listen, har du rett til gratis fysioterapi. Uten listen vil konsekvensene for de rammede bli store, både økonomisk, fysisk og psykisk.

Livet ville blitt totalt forandret uten fysioterapi

Jeg har hatt behov for fysioterapi helt siden jeg var baby og har det ennå. For meg er behandlingen avgjørende for mitt funksjonsnivå. Gjennom fysioterapi holder jeg muskler og sener lengst mulig smidige for å slippe operasjoner.

Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de fantastiske fysioterapeutene. Jeg er kun 21 år, og uten fysioterapi ville livet mitt blitt totalt forandret.

Min diagnose står på diagnoselisten, og det er det en grunn til. Uten behandling blir jeg mer avhengig av bistand, både fra min familie og helsetjenestene i kommunen.

Kjære regjering, ikke ta fra meg mulighetene til å studere og arbeide bare for å spare penger

Uten å få dekket fysioterapi vil min helsetilstand bli verre, og jeg frykter at jeg ikke vil bli i stand til å arbeide.

Se oss! Hør oss!

Spare penger? Det er ikke å spare penger å få flere funksjonshemmede på trygd eller til å bli avhengig av dyrere tjenester. Det er mange av oss funksjonshemmede som enten er trygdet, går på arbeidsavklaringspenger eller annen type stønader. Vi har ikke råd.

Mange må prioritere mat og medisiner fremfor fysioterapi, og det vil få store konsekvenser for vårt liv at vi ikke får behandling.

Dette er enda et budsjett som tydelig viser at funksjonshemmede sine muligheter til delta i samfunnet ikke blir prioritert. Vi har også mye å yte, men da må vi slippes til, og det må være tilgjengelig for oss.

Kjære regjering, ikke ta fra meg mulighetene til å studere og arbeide bare for å spare penger. Ikke ta fra meg livet jeg ønsker å leve. Se oss! Hør oss!


Statsbudsjettet bringer frem følelser hos folk. Les flere meninger om statsbudsjettet:

Les også

 1. Gutt (15): Fremtiden vår ødelegges av statsbudsjettet

 2. Tamina Rauf (18): Trist at regjeringen kutter i bidrag til Groruddalen

 3. Statsbudsjettet: Dette er de største kamelene partiene har måttet svelge


Podkast: Hvorfor må vi høre til en gruppe?

Hvorfor er vi mennesker så opptatt av å tilhøre grupper, som for eksempel gruppen nordmenn? Det skal psykolog Jørgen Flor forklare for oss.

Og tidligere i høst inviterte vi ungdom til skrivekonkurranse: Hva vil det si å være norsk? To av vinnerne kommer for å diskutere.

 • Hør med ett klikk her:
Les også

Her kan du høre alle Si ;D-podkastene!


Slik blir du podkast-abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykk her

Les mer om

 1. Statsbudsjettet 2017
 2. Ungdom
 3. Funksjonsnedsettelse
 4. Regjeringen
 5. Solberg-regjeringen
 6. Statsbudsjettet