Det er bare to kjønn. Punktum. | Nadia Synnøve Bø

Når noen snakker om at de ikke føler seg som et bestemt kjønn, kan det bety at de ikke liker å kle seg i klær som er assosiert med det kjønnet de er født som, skriver Nadia Synnøve Bø (19).

Si ;D-innlegg: Til alle dere som er for et tredje kjønn; i stedet for å se bort fra problemet, prøv heller å fikse det ved å fjerne kjønnsrollene fullstendig.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I løpet av de siste ukene er det blitt publisert tre Si ;D-innlegg om det tredje kjønn. Jeg ønsker å ende denne debatten her. Det er på tide at vi alle innser fakta: Det er bare to kjønn.

Det går an å være et tredje kjønn fysisk. Det har for eksempel vært menn med livmor, og jeg antar at du kan kalle dette et tredje kjønn, men det er ikke denne type fenomener folk snakker om når de sier at det finnes et tredje kjønn. De snakker om at det er individer som ikke føler seg som et bestemt kjønn.

Kjønn er biologisk

Når noen snakker om at de ikke føler seg som et bestemt kjønn, kan det bety at de ikke liker å kle seg i klær som er assosiert med det kjønnet de er født som. Dette har dessverre ingenting med saken å gjøre. Klær tilhører kjønnsroller, og det har ingenting med hvilket kjønn du er. Er du en gutt som liker å kle deg i kjoler, er du fortsatt en gutt.

Kjønn er biologisk og har ingenting med din identitet å gjøre. Det at jeg er en kvinne, er ikke relevant når jeg snakker om hvem jeg er.

Hvis kjønnsrollene skal definere hvilket kjønn vi er, i stedet for den biologiske kroppen vår, ender vi opp med et samfunn der folk blir sett ned på fordi de gjør noe som ikke er typisk for det biologiske kjønnet de er.

Fjern kjønnsrollene

Å tilby et tredje kjønn til alle som ikke føler at de er hverken mann eller kvinne, er å ignorere problemet i stedet for å løse det. Den åpenbare løsningen er å ha to biologiske kjønn som definerer hvordan vi ser ut.

Hver gang jeg sier dette, får jeg spørsmålet: «Hva med transkjønnede personer»? Dette er faktisk et biologisk fenomen.

Hos en transkjønnet person er ikke hjernen deres det samme kjønnet som kroppen deres. De kan for eksempel ha kroppen til en mann, mens hjernen deres fungerer som en kvinne. Det er derfor de er villige til å gå gjennom den kompliserte prosessen med å skifte kjønn.

Er du en gutt som liker å kle deg i kjoler, er du fortsatt en gutt

De er ikke transkjønnet fordi de ikke føler at de passer inn i kjønnsrollen som er tildelt deres biologiske kjønn. Den beste måten å hjelpe dem på, er å la dem gjennomføre denne prosessen. De bør ikke føle seg fanget i den kroppen de er født i, men få hjelp til å få den kroppen de føler de burde ha.

Du er kvinne fordi du har en kvinnelig kropp

Til alle dere som er for et tredje kjønn; i stedet for å se bort fra problemet, prøv heller å fikse det ved å fjerne kjønnsrollene fullstendig. Du er ikke kvinne fordi du liker å sminke deg, ha langt hår eller kle deg i fine kjoler. Du er kvinne fordi du har en kvinnelig kropp, kvinnelige hormoner og en kvinnelig hjerne. Slutt å gi blaffen i vitenskapen fordi du føler deg annerledes, og bare vær den du er uten å la kjønnet ditt definere deg. 


Les de tre siste innleggene om et tredje kjønn her:

Les også

Juridisk kjønn: Du er det kjønnet du er, ikke hva du føler deg som, skriver Leon Solve Mossing Knudsen (18).

Les også

Christer André Gudmundsdottir (25): Tenk å sitte med et pass som sier at du er en annen en du føler deg som.

Les også

Unge Høyre ønsker en tredje kjønnskategori, skriver Silje Johansen (18).


Hør Aftenpodden Si ;D: Seksualitet — vi orienterer oss i jungelen! - episode 12

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

Hør med et klikk her: