SiD

Jeg trenger hjelp

Problemet er bare at jeg ikke vet hvordan.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
De dagene jeg er deprimert tenker jeg ofte på om jeg skal slutte livet mitt, skriver Gutt (15).

Jeg føler ikke at noen forstår måten jeg tenker på, eller ser verden på. Folk tror kanskje at de kjenner meg, men sannheten er at de bare ser det som er på utsiden. Jeg trenger virkelig noen som forstår problemene mine. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har lange perioder hvor jeg føler meg deprimert, hvor jeg føler at jeg trenger noen. Noen jeg virkelig kan åpne meg for.

Selvmordstanker

De dagene jeg er deprimert tenker jeg ofte på om jeg skal slutte livet mitt. Jeg kommer alltid frem til den samme konklusjonen: Jeg har ikke rett til å gjøre det. Jeg kan det bare ikke, på grunn av alt jeg kommer til å etterlate. Jeg orker ikke å tenke på hvordan det må være for dem som står nær dem som velger å ta livet sitt.

De dagene jeg er deprimert tenker jeg ofte på om jeg skal slutte livet mitt.

Jeg har alltid følt at jeg ikke har rett til å være deprimert på den måten jeg er, fordi det finnes folk som har det verre enn meg. Folk som har en mye dypere angst. Likevel sitter jeg inne med en depresjon jeg ikke klarer å fjerne. Jeg syns nesten det er latterlig at jeg i det hele tatt skal føle en depresjon, men samtidig har jeg disse negative tankene mine som jeg ikke klarer å få ut. Disse vonde tankene gjør at hodet mitt føles som et fullstendig kaos.

Trenger noen å snakke med

Jeg skjønner at de som har en depresjon har det vondt. Jeg ser at de trenger hjelp, i hvert fall noen de kan lette hjertet til. Jeg har så lyst til å ha en jeg kan snakke med, en jeg kan forholde meg til. Men det viser seg at det ikke er så lett, når jeg ikke har en fjerneste anelse om hvordan jeg skal uttrykke meg overfor andre. Jeg holder alt for meg selv, noe som bare gjør at de negative tankene mine får fritt rom til å bygge seg opp.

Jeg trodde endelig at jeg kunne begrense negativiteten min, da jeg fikk en person jeg kunne stå nær. Men det viste seg bare at depresjonen min økte, ettersom behovet mitt for å være sammen med denne personen økte.

Ta depresjon på alvor

Det er vanskelig å få uttrykt alle tankene som er i hodet mitt på et innlegg. Samtidig føler jeg at jeg må få sagt dette på en eller annen måte, uansett hvor dumt det kanskje høres ut.

Jeg har så lyst til å ha en jeg kan snakke med.

Jeg skulle ønske at depresjon var et problem som ble tatt mer på alvor. Altfor mange går rundt med en negativitet i kroppen, som kan drive en fra vettet. Samtidig er det de som er rundt disse personene til daglig, som ikke har en fjerneste anelse om hvor alvorlig det faktisk er. Dette kan komme av frykten for å åpne seg. Det gjør det i hvert fall for meg.

Les også

  1. De viktigste innleggene

  2. Det må bli lettere å be om hjelp

  3. Skolehelsetjenesten må prioriteres!

Gutt (15)