Fraværsgrensen fungerer ikke for alle. Fleksitid er løsningen. | Malin Marie Landaas

  • Malin Marie Landaas (18), medlem av Bergens Unge Høyre
Vi velger av og til å sove litt lenger og heller få den ene timen med fravær, skriver Malin Marie Landaas (18).

Si ;D-innlegg: Alternativet er å stryke eller droppe ut.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg syns ikke fraværsgrensen er godt nok utarbeidet. Noe mangler. Det finnes ingen utvei for elever som har mye fravær. Har de det, stryker de. Det burde være en måte man kan ta igjen fraværet sitt på, noe som kan hjelpe alle elever.

Fungerer ikke for alle

Fraværsgrensen fungerer for de sterkeste elevene og de som faktisk har motivasjon til å komme seg på skolen. Den fungerer ikke for alle. De svakeste elevene ender opp med å stryke, droppe ut eller gå i møte med rektor i håp om å utvide fraværsgrensen sin til 15 prosent. Hvorfor finnes det ikke en løsning i skolen som tilrettelegger for alle elever?

Vi er ikke late

Løsningen er fleksitid. Det går ut på at du som elev kan sitte igjen etter skolen, jobbe med fag og få hjelp av lærere, for så å få fjernet fraværet ditt. Dette kan hjelpe alle elever. Av og til er det ikke alltid vi ungdommer orker å stå opp til skolen.

Vi kjenner på kroppen at dagen ikke er vår dag. Vi føler oss ikke bra, selv om vi er helt friske.

Malin Marie Landaas (18).

Vi velger av og til å sove litt lenger og heller få den ene timen med fravær. Det er fordi vi rett og slett ikke orker og ikke har motivasjon til å dra oss opp av sengen og på skolen.

Nå fremstiller jeg sikkert oss elever som late og utakknemlige, men vi er bare mennesker. Vi går gjennom mye i ungdomstiden, og det er ikke alltid like lett å komme seg på skolen til klokka 08.00 om morgenen.

Skulking skjer av en grunn

Nå tenker nok mange av dere voksne: Hvorfor skal skulkerne få ta igjen tiden de skulker? Jeg tror det er en grunn til at elever skulker. Det kan blant annet være fordi de ikke føler lærerne tar seg tid til å hjelpe dem, kanskje blir de mobbet, kanskje føler de seg ikke velkommen på skolen, kanskje føler de at de ikke mestrer fagene.

Det burde være en måte man kan ta igjen fraværet sitt

Er det ikke da bedre at disse elevene sitter igjen etter skolen og jobber med fag, får hjelp av lærere og får vekk fraværet sitt? Alternativet er å stryke eller droppe ut.

Ordningen må vurderes

Fleksitid er løsningen som tilrettelegger for alle elever, både de svake og de sterkere elevene. Jeg syns fylkesstyret skal vurdere denne ordningen. Det er en ordning som kan gjøre elever mer positiv til 10 prosent-grensen, og skoler kan få flere elever som fullfører videregående skole.


Les flere innlegg om fraværsgrensen her:


Hør Aftenpodden Si ;D om fraværsgrensen: Kunnskapsministeren blir grillet

Vi inviterte ungdom til å stille sine spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen (H). Her er det han svarte: