SiD

Vi endrer utseendet vårt så mye at vi like godt kan bruke masker

Si ;D-innlegg: Hvordan i alle dager har det gått så langt at en 18-åring i sin beste alder føler et behov for å sprøyte inn Restilan i leppene for å føle seg fin?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Når mange av de store diskusjonene i mediene blant bloggere og kjendiser er blitt hvilken hair extenstions og hvilken vippespesialist som er best å bruke, begynner det å bli på kanten til latterlig, skriver Emma (21) Foto: NTB Scanpix

Falske øyenvipper, falske negler, hair extenstions, falske pupper, falske lepper og falsk rumpe.

Hva blir det neste?

X antall forskjellige masker slik at du endelig kan leve ut drømmen som totalt ugjenkjennelig hver eneste dag?

«Kjøp denne masken og bli kvitt ditt opprinnelige tryne for godt!»

Høres ut som en salgsbar reklame.

Vil vi bli ugjenkjennelige?

At utseendefikseringen har gått lenger enn langt er det liten tvil om.

Det har oppstått en gigantisk ond sirkel innen dagens markedsføring som ikke ligner grisen, og målet er stadig å utvikle nye produkter som i prinsippet sier at de skal få deg til å føle deg «vakrere og bedre».

Selskaper skaper en falsk trygghet som går ut på at du «alltids kan kjøpe deg til et bedre utseende», skriver Emma Bjerregaard Opheim. Foto: PRIVAT

Men i lengden vil de få deg til å tre inn i en verden der du aldri vil bli bra nok og alltid vil forandre mer.Hva er målet? En total ugjenkjennelighet?

Vi er inne på særdeles skumle veier når menneskets verdi blir definert av en så liten del som utseendet.

Hva med å fokusere på andre ting som egenverdi, hjernekapasitet, omsorg og medmenneskelighet?

Mennesket er så ufattelig mye mer enn utseende. Derfor er det skremmende å se en utvikling innen markedsføring og produktplassering som iherdig prøver å gjøre nettopp utseende til den ultimate og mest betydningsfulle delen av det å være vellykket.

18-åringer føler de må ta Botox

I tillegg er de med på å skape en trygghet som er falsk. En trygghet som går ut på at du «alltids kan kjøpe deg til et bedre utseende».

Hvordan i alle dager har det gått så langt at en 18-åring i sin beste alder føler et behov for å sprøyte Restilan i leppene og Botox i ansiktet for å føle seg fin?

Når mange av de store diskusjonene i mediene blant bloggere og kjendiser er blitt hvilken hair extenstions og hvilken vippespesialist som er best å bruke, begynner det å bli på kanten til latterlig.

Det er en synd og en skam hvor akseptert det er blitt. Jeg håper at det en dag snur, for vi mennesker har så mye mer å komme med.

Red.anm.: Følgende avsnitt er blitt endret i etterkant av at innlegget ble publisert.

Hvordan i alle dager har det gått så langt at en 18-åring i sin beste alder føler et behov for å sprøyte Botox i leppene for å føle seg fin?

Dette er rettet til:

Hvordan i alle dager har det gått så langt at en 18-åring i sin beste alder føler et behov for å sprøyte Restilan i leppene og Botox i ansiktet for å føle seg fin?

Vil du lese mer om temaet?

— Jeg orker ikke flere selvopptatte, narsissistiske, nakne norske jenter, skrev Sunniva H. L. Godal (20) i vinter. Innlegget ble vanvittig godt lest og kan leses her:

Les også

«Jenter, ser dere ikke hvor kleine dere er?»

— Ååå, Cornelia! Du hadde vært modellmateriale om du gikk ned noen kilo, liksom, fikk Cornelia Bregård (19) høre i sommer. Her kan du lese oppgjøret hennes:

Les også

  1. «Det er ekkelt når feite jenter går i shorts»

  2. Du kan fjerne kroppspresset

  3. Kan ikke Fotballfrue være morsom med buksa på?

  4. Kvinner må ta ansvar!

Emma Bjerregaard Opheim (21)