SiD

Gi oss mindre lekser!

  • Robin (14)

Min løsning til hvordan vi får mindre lekser er å gjøre alle skoletimer et kvarter lenger, skriver Robin (14). Foto: MORTEN UGLUM / Aftenposten

Si ;D-innlegg: Jeg påstår at hvis vi ikke hadde hatt lekser, hadde vi fått vite mer om det ekte livet.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hvorfor må vi ha lekser når vi lærer ting på skolen? Jeg sitter hjemme med lekser istedenfor å ha det gøy med venner. De få gangene jeg har fri fra lekser, er i helgene, men da kan det hende jeg må noe med familien som gjør at jeg ikke kan være med venner da heller.

Noen ganger har jeg måttet gjøre ting i uken som har ført til at jeg ikke kunne gjøre leksene.

Det betyr at jeg enten får en anmerkning eller må gjøre det i helgen.

Den norske loven sier ikke at barn må gjøre lekser, men lærere har lov til å gi deg en anmerkning hvis du ikke har gjort dem. Videre kan flere anmerkninger føre til nedsatt orden og oppførsel og kanskje karakter i faget.

Jeg påstår at hvis vi ikke hadde hatt lekser, hadde vi fått vite mer om det ekte livet. Vi hadde også lært mer om hvordan verden fungerer ute.

Min løsning til hvordan vi får mindre lekser er å gjøre alle skoletimer et kvarter lenger.

Da ville vi fått lenger skoledag, men mer tid å være med venner. Barn ville vært mer motivert til å jobbe på skolen hvis det ikke hadde vært lekser.


13-21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Lekser
  3. Skole