SiD

Den håpløse jakten på den perfekte kroppen

Jeg har ikke vært på stranden en eneste gang i år, skriver Anonym (16). (ILLUSTRASJONSFOTO) Foto: Jacques Brinon/NTB Scanpix

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg tror mange anser meg som perfekt. Ja, jeg er den guttene vil ha, jeg er den de sender meldinger til, og den de overøser med komplimenter over utseendet til.Problemet er at selv om det kan være koselig å høre, blir jeg livredd for å skuffe dem. Livredd for at de skal se på meg på en annen måte.

Sårbar i bikini

Jeg har nemlig gått opp noen kilo siden i fjor. Magen min er ikke perfekt lenger, men hvordan skulle de vite det, når de bare ser meg med klær? Den er fortsatt flat, men det er mer fett der. Jeg skjuler det enkelt med klær. Men i bikini er jeg så sårbar og eksponert.

Jeg har ikke vært på stranden en eneste gang i år. «Vennene» mine har sluttet å invitere meg. Det er ikke plass lenger. Jeg vil så gjerne kunne gå i magetopp, kunne sitte i bikini og likevel ha flat mage. Dette ønsket er til og med sterkere enn ønsket om mat.

Alltid elsket mat

I hele mitt liv har jeg alltid elsket mat, jeg har spist og spist og spist til jeg har vært stappmett. Men det er ikke samme kosen lenger når jeg at føler det står i veien for livet.

Denne sommeren føles ikke som en pause fra det endeløse skoleslitet og hverdagen der bare seksere er godt nok. For sommerkroppen er heller ikke god nok

Så før sommeren bestemte jeg meg for å gjøre et grep. For det er det man sier? 16 år, så og så mange centimeter, 58 kilo. På tide å ta tak i problemet?

Hva er den perfekte kroppen?

Men det er ikke bare ensidig, dette med vektnedgang. For man skal ha rumpe og pupper også. Om jeg går ned altfor mye, går alt det bort. Den perfekte kroppen der man er tynn, med tynne armer og ben og ingen mage, samtidig som man har masse pupper og en stor rumpe?

Den kroppen eksisterer ikke, i hvert fall ikke hos meg. Jeg må velge. Denne sommeren føles ikke som en pause fra det endeløse skoleslitet og hverdagen der bare seksere er godt nok. For sommerkroppen er heller ikke god nok.

Venner som varer

Denne sommeren koser jeg meg ikke med grillmat og godteri, slik jeg har gjort før.Denne sommeren sitter jeg alene på rommet og dropper middagen i påvente av endelig å starte på videregående og få venner. Venner jeg håper varer. Det vil være første gang.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les også

Den fordummende journalistikken

Les også

Si ;D-innlegg: Feit er ikke synonymt med stygg

Les også

Ikke bare lettkledde selfies

Les også

Du kan fjerne kroppspresset

Les også

«Det er ekkelt når feite jenter går i shorts»

Anonym (16)

Les mer om

  1. Sommer
  2. Kropp
  3. Kroppspress