Jeg fikk til slutt nok | Fatema Al-Musawi

Jeg ville så gjerne motbevise fordommene.

Mange er fremdeles preget av stereotypier om at Groruddalen-ungdommer kun driver med gjengkriminalitet, skriver Fatema Al-Musawi (23).
  • Fatema Al-Musawi
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Da jeg gikk på ungdomsskolen, vurderte jeg lenge å melde meg inn i politikken, men det var litt som Karpe synger: «Jeg var alltid litt for hvit for mine, men litt for svart for dem.» Det var en lærer som mente jeg ikke kom fra god nok familie til å kunne bli med i politikken.

Følte meg hjelpeløs

Jeg fikk til slutt nok. Jeg hadde lest mye om de forferdelige ungdommene i Groruddalen, noe jeg aldri kjente meg igjen i. Jeg ville så gjerne vise at vi ikke var slik, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle finne veien inn. Hvem ville ta imot en 15-åring fra Haugerud?

Terrorangrepet 22. juli fikk det brennende engasjementet i meg til å vokse. Dagene etter angrepet var jeg utenfor Domkirken hver eneste dag og følte meg hjelpeløs. Hvordan kan jeg engasjere meg? Hvordan kan jeg vise at Grouddølinger stiller opp og bryr seg? Jeg fant veien inn til AUF denne sommeren.

Preget av stereotypier

Mange er fremdeles preget av stereotypier om at Groruddalen-ungdommer kun driver med gjengkriminalitet, og at alle jentene utsettes for sosial kontroll.

Vi må fortsette å engasjere oss, og jeg tror dessverre ikke at dette er noe som lett vil endre seg de neste årene. Ungdommene fra Groruddalen fortjener så mye mer enn det stempelet. Det er beklagelig at vi må kjempe videre, men heldigvis har mange banet vei for oss. Kamzy Gunaratnam, Munir Jaber og mange andre fine Groruddølinger.

Tre kjappe med Fatema Al-Musawi

Hvordan var det å skrive i Si ;D?

Si ;D har hjulpet meg med å utforme meg som person og skribent. Uten de mulighetene Si;D åpnet for meg, hadde jeg nok ikke vært den jeg er i dag. Tusen takk for at dere trodde på meg som ung og uviten, og for at dere tok vare på meg da hetsen sto som verst til tider.

Er det noe du angrer på at du skrev / eller ikke skrev?

Angrer på at jeg ikke skrev om flere ting jeg engasjerte meg i politisk. Barnevern, sosiale forskjeller og skolen. Jeg har et bredt politisk engasjement, men i min tid i Si ;D fokuserte jeg mye på islam og hijab.

Hvordan kan vi sørge for at ungdom får en enda tydeligere stemme i samfunnsdebatten i tiden fremover?

Gi dem plass og gi en ekstra dytt til en du mener bør ta plass. Husk også å ta vare på de ungdommene som velger å skrive, da nettet er fylt med mye grums dessverre.

Har du fått med deg de andre Si ;D-legendene?

Les alle femten tekstene i serien «Femten i fremtiden» her.


Si ;D tar sommerferie!

Mellom 29. juni og 17. august tar Si ;D ferie. Om du sender oss en tekst i løpet av denne perioden, kan det ta litt lenger tid enn vanlig før du får svar. Vi gleder oss til en spennende høst med mange nye debatter!