Jeg har bare en liten stemme, men jeg støtter deg, Rania Jalal al-Nahi | Camilla Haakonsen

  • Camilla Haakonsen (20)
Kjære Rania, du sier du har lyst til å bli Norges første kvinnelige moskeleder, jeg støtter deg, skriver debattanten.

Det muslimske samfunnet i Norge vil bare ha godt av å ha deg som leder, du stolte, dyktige, viljesterke, modige muslimske kvinne.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

«I muslimers helligste sted, Mekka, ber kvinner og menn sammen. Så hvorfor ikke på Grønland?» spør den muslimske teologistudenten Rania Jalal al-Nahi i en NRK-artikkel.

Jeg har alltid vært i overkant interessert i religioner, og det overrasker meg at jeg ikke har tenkt tanken før. Og derfor varmer det hjertet mitt når noen faktisk tenker i den retningen.

Norsk-irakiske al Nahi (37) vokste opp på Bygdøy og sier at det er viktig å få det norske storsamfunnet med på laget om sitatet i starten på dette innlegget skal bli noe av. Jeg vet at jeg bare har en liten stemme, men det første jeg tenkte på, var å skrive.

Beundringsverdig

Kjære Rania, du tøffe Blindern-student, du stolte muslim, du med beundringsverdig pågangsmot. Du har et poeng andre trenger å høre, fordi jeg tviler på at jeg er den eneste som ikke har tenkt tanken før.

Kjære Rania, du sier du har lyst til å bli Norges første kvinnelige moskeleder, jeg støtter deg.

Til NRK sier du at delingen av menn og kvinner i moskeen ikke bare skiller muslimer når de ber, men også når viktige beslutninger skal tas.

Du stiller spørsmål om hvorfor det i 70 prosent av moske-styrene bare finnes menn, ifølge tall NRK har samlet inn. Og du mener at ved å la flere kvinner få en lederstilling, vil negativ sosial kontroll kunne gå ned, og kvinneperspektivet vil ikke lenger blir oversett i saker som f. eks skilsmisse.

Engasjement og endring

Du avslutter intervjuet med å si at hun ønsker å få det norske storsamfunnet med i sin kamp.

Så, er det flere enn Rania og jeg som stemmer for å få prosentandelen kvinner i moskestyrene til å stige?

Ja, dette er en kontroversiell tanke, og mange vil nok si seg uenig.

Ja, det er en prosess som vil ta tid. Men er vi klare for å la mange bekker små lage en stor å?

Engasjement skaper endring! Jeg heier på deg og tror på deg, Rania! Det muslimske samfunnet i Norge vil bare ha godt av å ha deg som leder, du stolte, dyktige, viljesterke, modige muslimske kvinne.13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.