«I muslimers helligste sted, Mekka, ber kvinner og menn sammen. Så hvorfor ikke på Grønland?» spør den muslimske teologistudenten Rania Jalal al-Nahi i en NRK-artikkel.
Jeg har alltid vært i overkant interessert i religioner, og det overrasker meg at jeg ikke har tenkt tanken før. Og derfor varmer det hjertet mitt når noen faktisk tenker i den retningen.
Norsk-irakiske al Nahi (37) vokste opp på Bygdøy og sier at det er viktig å få det norske storsamfunnet med på laget om sitatet i starten på dette innlegget skal bli noe av. Jeg vet at jeg bare har en liten stemme, men det første jeg tenkte på, var å skrive.
Beundringsverdig
Kjære Rania, du tøffe Blindern-student, du stolte muslim, du med beundringsverdig pågangsmot. Du har et poeng andre trenger å høre, fordi jeg tviler på at jeg er den eneste som ikke har tenkt tanken før.
Kjære Rania, du sier du har lyst til å bli Norges første kvinnelige moskeleder, jeg støtter deg.
Til NRK sier du at delingen av menn og kvinner i moskeen ikke bare skiller muslimer når de ber, men også når viktige beslutninger skal tas.
Du stiller spørsmål om hvorfor det i 70 prosent av moske-styrene bare finnes menn, ifølge tall NRK har samlet inn. Og du mener at ved å la flere kvinner få en lederstilling, vil negativ sosial kontroll kunne gå ned, og kvinneperspektivet vil ikke lenger blir oversett i saker som f. eks skilsmisse.
Engasjement og endring
Du avslutter intervjuet med å si at hun ønsker å få det norske storsamfunnet med i sin kamp.
Så, er det flere enn Rania og jeg som stemmer for å få prosentandelen kvinner i moskestyrene til å stige?
Ja, dette er en kontroversiell tanke, og mange vil nok si seg uenig.
Ja, det er en prosess som vil ta tid. Men er vi klare for å la mange bekker små lage en stor å?
Engasjement skaper endring! Jeg heier på deg og tror på deg, Rania! Det muslimske samfunnet i Norge vil bare ha godt av å ha deg som leder, du stolte, dyktige, viljesterke, modige muslimske kvinne.
13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.