SiD

Frihet for afghanske jenter

Tenk hvis dette var din datter eller din søster. Ville ikke du ha hjulpet dem?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Vi gjør ikke nok for kvinnene i Afghanistan, skriver Julie Lavik (14).

Da norske styrker gikk inn i Afghanistan for snart ti år siden, var ett av argumentene at de ville bedre forholdene for kvinner. Det har ikke skjedd.

Familievold

Ni av ti afghanske kvinner blir utsatt for vold av familiemedlemmer. Det er stor motstand mot at jenter skal få utdanning, og angrep mot jenteskoler er så vanlig at afghanske foreldre gruer seg til å sende døtrene sine på skolen.

Hver halvtime dør en kvinne i forbindelse med fødsel i Afghanistan. Hver halvtime. Hvorfor skal kvinner i Afghanistan fortsatt leve slik?

Voldtekt

I Afghanistan ble det i 2009 innført en kvinne lov som aksepterer barneekteskap, og som sier at det er greit med voldtekt i ekteskapet. Den sier også at man må ha tillatelse av ektemannen eller far for og få utdannelse eller jobb.

Dette er noe ingen burde godta! Kvinner skal få ha like rettigheter som menn.

Vi gjør ikke nok

Vi må gjøre noe for kvinnene i Afghanistan. Vi gjør ikke nok. Vi burde alle donere penger til Care i dag, en organisasjon som støtter kvinner og jenter. Vi må hjelpe dem, la dem få frihet til å leve, la dem finne ekte kjærlighet og la dem finne ut hvem dem er. De skal ikke bli mishandlet! Det er urettferdig.

Tenk hvis dette var din datter eller din søster. Ville ikke du ha hjulpet dem?

Julie Lavik (14)