SiD

Kroppen din fungerer ikke bedre med silikon og restylane

Si ;D-innlegg: Biologien trenger ikke plastisk oppgradering.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hver eneste dag eksponeres vi for uoppnåelige kroppsideal, som ofte er retusjert, operert eller en kombinasjon av begge to. Alle snakker om utseendet på kroppen sin, men ingen snakker om funksjonen. Foto: Privat/NTB Scanpix

Det har vært et ekstremt stort fokus på kropp i det siste, og kroppspresset har nok aldri vært så stort som det er i 2016. Jeg, som alle andre unge i dagens samfunn, blir påvirket. Bildetjenester som Instagram florerer av brune, veltrente, opererte og tynne kropper.

Hver eneste dag eksponeres vi for uoppnåelige kroppsideal, som ofte er retusjert, operert eller en kombinasjon av begge to. Alle snakker om utseendet på kroppen sin, men ingen snakker om funksjonen.

«Ikke sant puppene mine er for små?»

Du har garantert hørt noen stå og sammenligne kroppene sine. Da går det ofte sånn: «Ikke sant puppene mine er alt for små? Skulle ønske mine var like store som dine!» Det er utseendet man sammenligner, ikke funksjonen. For funksjonen sin del har det ingenting å si om du har store eller små pupper – du ammer like bra.

I fjor sommer jobbet jeg med gamle mennesker. En av oppgavene var å hjelpe dem med å dusje. Det fikk meg til å innse noe viktig: Jeg er utrolig heldig som har en kropp som fungerer! Jeg vet ikke hvor mange ganger de eldre menneskene kommenterte at jeg var så heldig som kunne dusje selv og bevege meg rundt uten å være redd for å miste balansen. De fikk meg til å innse at kroppens funksjon er hundre ganger viktigere enn utseendet.

Vær glad for at du ikke trenger en gåstol for å krysse stuegolvet

Det hjelper ikke med en perfekt kropp, hvis den ikke fungerer. Kroppen din fungerer ikke bedre med silikon og restylane, tvert imot. Sett pris på at du har en velfungerende og frisk kropp. Vær glad for at du ikke trenger en gåstol for å krysse stuegolvet, eller hjelp til å dusje.

Du har to armer som lar deg gripe ting, og ben som frakter deg fra A til B. Kroppene våre er skapt for reproduksjon, og det hjelper ikke silikon eller restylane oss med.

Hvordan skal barn være fornøyde med utseendet sitt når foreldrene har fikset på sitt? Biologien trenger ikke plastisk oppgradering.


#Si ;D anbefaler:

Les også

  1. Syv gutter skriver: Dette er utfordringene med å være ung gutt i dag

  2. Jeg gikk fra å tenke at jeg har et alminnelig utseende til å tenke på hva som er galt med meg

  3. De eldre guttene skulle banke meg. Da bestemte jeg meg for å bli stor - og trente 10-15 ganger i uken

Følg Aftenposten Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Hør også podkast!

To elever ved Nissen er gjester, og snakker om Skam: – Det finnes hookefester, der det ikke er skam å hooke med flere på en kveld. Der har «Skam» truffet skikkelig!

Du finner alle de siste podkast-episodene her!

Marie Berge Staaland (20)

Les mer om

  1. Kropp
  2. Kroppspress