SiD

Folk er mer opptatt av likes enn faktisk å leve | Solfrid Dolen Sørdal

  • Solfrid Dolen Sørdal
For noen er oppmerksomhet alt, og noen ganger er de ikke så opptatt av hvilken oppmerksomhet de får, skriver Solfrid (19).

Si;D-innlegg: Folk er mer opptatt av likes og kommentarer enn det å faktisk leve det livet de fikk utdelt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Solfrid Dolen Sørdal (19)

Det siste året har handlet veldig mye om utseende, kropp og prestasjoner. Internett, nettsteder, blogger og blader er en stor kilde til denne narsissistiske oppførselen.

Vi blir konstant minnet på hvordan vi burde se ut, gå kledd og hvilken farge håret vårt burde ha. Vi blir konstant minnet på hvordan vi ikke burde se ut. Det er ødeleggende, og det er farlig.

Folk er mer opptatt av likes og kommentarer enn faktisk å leve det livet de fikk utdelt. Man har en trang til å vise alle at man er med på eventer, går turer, trener, ser film og henger med venner.

Livet til mange består av å kunne vise seg frem på Instagram, SnapChat, Facebook og VSCO. Sosiale medier er en plass for oss å vise andre at vi kan, vi gjør og vi er.
Vi er alle selvopptatte til en viss grad, noen er kanskje mer enn andre. For noen er oppmerksomhet alt, og noen ganger er de ikke så opptatt av hvilken oppmerksomhet de får.

Vi lever i et narsissistisk og engstelig samfunn og strever hele tiden for å få oppmerksomhet. Men hvem skal man skylde på? Bloggerne? Foreldrene? Skolen? Mediene? Seg selv?

Andre innlegg du kanskje også vil like:

Les også

  1. Mathilde (17): Jeg er materialistisk, egoistisk og høy på meg selv. Jeg er fra Bærum

  2. Vit at du mest sannsynlig er avhengig av mobilen din | Tiril Flatebø

Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Si ;D