Det er feigt å boikotte årets OD-dag | Robert Haug

Om vi må utelate konfliktrammede områder fordi vi ønsker å unngå å støtte én side fremfor den andre, finnes det nesten ikke steder igjen i verden som fortjener vår støtte, skriver Robert Haug (18).

Si ;D-innlegg: La oss sikre en fremtid for alle ungdommer, uansett hvilken side av en linje på et kart de kommer fra.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I vår bestemte Elevtinget at årets Operasjon Dagsverk-prosjekt skulle handle om ungdommer i Palestina. Det vekket umiddelbart sterke følelser hos dem som lar seg krenke så fort de hører ordene «Israel» eller «Palestina».

28. september skrev Maia Paulsen et innlegg i Si;D der hun forklarer hvorfor hun velger å boikotte OD-dagen i år.

Hun frykter at Elevorganisasjonen tar side i en av verdens kanskje mest betente konflikt.

Les også

Operasjon Dagsverk bidrar til å gi unge israelere en utrygg fremtid | Maia Paulsen

Robert Haug (18).

Årets OD-prosjekt handler ikke om at man velger å støtte én side av konflikten fremfor den andre. Det handler om å gi ungdommer tilgang til ressurser de burde hatt fra før.

Dersom rollene var byttet om, og det var israelske ungdommer som hadde vanskelig for å få tak i denne hjelpen, ville støtten vendt mot dem.

Dersom OD ikke skal gå inn i betente konfliktområder, slik Maia Paulsen skriver i sitt innlegg, burde de heller ikke hjulpet til i Nigeria i fjor, i Colombia i 2016, eller i Guatemala, Honduras og Mexico i 2013.

Jeg kunne fortsatt i det uendelige. Om vi må utelate konfliktrammede områder fordi vi ønsker å unngå å støtte én side fremfor den andre, finnes det nesten ikke steder igjen i verden som fortjener vår støtte.

I tillegg driver Fremskrittspartiets Ungdom sin egen boikottkampanje der alle som kommer på «åpen dag», får gyldig dagsfravær. Dette er noe av det mest tåpelige FpU har funnet på.

Dersom man ikke kan støtte årets OD-prosjekt økonomisk, arrangerer skolen et alternativt opplegg som blant annet omfatter oppgaveskriving og kildesøking. Du trenger ikke loffe rundt og spise pizza en hel ettermiddag.

Jeg kan ikke nekte folk å boikotte årets OD-dag. Men jeg kan påpeke at det er kortsiktig, feigt og ikke minst utrolig kjipt for de ungdommene som ikke mottar støtte.

La oss sikre en fremtid for alle ungdommer, uansett hvilken side av en linje på et kart de kommer fra.


Les mer om debatten rundt årets OD-aksjon her:


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.