SiD

Hei, jeg heter Agnes, og dette er min dagbok

  • Agnes Nordvik (14) i samarbeid med journalist Ole-Fredrik Lambertsen

Agnes går i niende klasse, spiller håndball og skriver både dikt og debattartikler. Bli med inn i en uke i hennes liv.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hver fredag i fem uker presenterer Si ;D dagbøkene til fem Oslo-ungdommer med helt forskjellige liv og interesser. Dette er den femte og siste.

Oppgaven de fem ungdommene har fått, har vært enkel: «Skriv ned det du gjør i en uke både i virkeligheten og på sosiale medier».

Ellers har de fått frie tøyler til å gjøre og dele hva de vil.

Sistemann ut er Agnes Nordvik. I uken hun skriver dagbok for oss, forbereder hun seg til Afrika-tur, trener og henger med familie og venner.

Her kan du se og lese hvordan det gikk:

Onsdag

08:00

Skolen startet 08:15, men siden jeg og familien skal til Kenya i vinterferien, måtte vi ta en siste av tre vaksiner i dag. Vi sto klare da legekontoret åpnet for å komme kjappest mulig på jobb og skole.

09:15

Jeg var på plass på skolen og matteprøven var i gang. Solen skinte skarpt gjennom vinduet, og det var vanskelig å konsentrere seg. Statistikk og sannsynlighet fristet ikke veldig, men jeg kom meg gjennom og var ganske fornøyd.

14:15

En kjapp tur på leksehjelp var nødvendig for å få gjort ferdig naturfagrapporten til i morgen.

15:15

Farmor og farfar var på besøk fra Trondheim, men vi rakk ikke lange praten før jeg måtte gå i gang med leksene.

16:35

Etter en deilig suppe-middag farmor sto for, satt jeg på T-banen på vei til mitt aller første konfirmasjon-møte. Jeg kjente ingen der fra før og var veldig spent. Jeg skal konfirmere meg med Human-Etisk Forbund.

21:20

Endelig hjemme etter en lang dag. Da var det bare litt fransklekser som sto igjen.

Torsdag

10:30

I musikktimen holder vi på med «sound painting». Vi brukte stemmen som instrument og ble delt inn i grupper. Deretter improviserte vi foran resten av klassen. Vi blir utfordret til å slippe oss løs, ikke ta oss selv så høytidelig.

16:40

Leksene var unnagjort, og siden torsdag er den eneste dagen som er helt fri for treninger, skulle dagen brukes til å ta det med ro.

20:30

Men siden jeg gikk glipp av gårsdagens trening, kjørte jeg egentrening i dag. Jeg fikk vasket og ryddet badet og rommet mitt, og støvsugd stua. Jeg lagde vegetartaco til middag.

Fredag

07:22

I dagens Si ;D sto det om eggdonasjon og hva de ulike ungdomspartiene mente om saken. Siden jeg skrev et dikt om dette kvelden før, ble jeg bare enda mer sikker på hva jeg mener om saken. Jeg er for eggdonasjon, fordi jeg mener foreldreskap er så mye mer enn bare DNA.

16:50

Jeg var klar for håndballtrening. I dag kastet og skøyt vi, i tillegg til at vi spilte og holdt på med kontringer.

20:15

Treningen var ferdig, og før vi dro hjem skulle hele laget spise pizza. Vi så på gamle bilder, og siden vi nå har spilt sammen i ca. åtte år, ble det en del å se igjennom.

22:00

Etter en varm, deilig dusj, tok jeg tidlig kveld.

Lørdag

09:00

10:00

11:20

Etter en lat start på dagen, har jeg fått sett gjennom noen blogger og fått lest litt i Bokhandleren i Kabul. A-magasinet har jeg også gjort meg ferdig med.

12:21

14:50

18:36

Etter en veldig koselig og morsom dag med Karin og Mille, var nå hele familien kommet hjem fra bytur. Vi lagde lage pizza, og vi fikk også besøk av noen familievenner.

21:00

Kvelden gikk med til brettspill, prating og litt TV. Det ble en koselig kveld.

Søndag

08:30

Jeg våknet opp til en Facebook-feed full av morsdagshilsener, tilbud på siste liten-gaver og hilsninger til alle mødre ute. På en sånn dag savner jeg moren min ekstra mye. Hun døde av kreft for fire år siden. Samtidig fortjener alle mødre der ute det beste og en herlig morsdag.

10:20

Etter å ha spist og pakket bagen klar til håndballkamp, var jeg klar. Jeg spiller på Oppsal Håndball, og vi skulle spille mot Bøler.

13:00

Kampen startet veldig bra og vi ledet 6-1, men det tok en brå vending og vi tapte knepent. Vi fikk noen litt ufortjente tominuttere mot oss. Jeg ble igjen i hallen for å se en kamp til.

14:15

Jeg tok følge med to venninner hjem fra hallen. Vi skled nedover de lange bakkene. Det var sol og knallblå himmel.

18:15

20:30

Hjemme fra besøk hos tanten, onkelen, fetterne og kusinen min. Pakket sekken og tok tidlig kveld.

Mandag

07:43

Jeg var på vei ut døren og hadde litt dårlig tid. Siden jeg er familiens såkalte «søppelsjef», hadde jeg med meg noen poser søppel. Jeg greide å kaste gymbagen istedenfor søppelposen i søppelkassen.

12:40
I naturfagstimen øvde vi til prøve. I gymtimen hadde vi vikar. Vi startet med oppvarming og deretter innebandy.

13:45

I samfunnsfagtimen snakket vi om ekteskap, og hva det innebærer å være gift. Vi snakket også om skilsmisse og prostitusjon.

15:00

Bestemor var hjemme hos oss for at jeg skulle få prøvd bunaden før Afrika-turen. Hun var redd jeg hadde vokst ut av bunaden allerede. Men – den passet perfekt. Puh.

16:45

Håndballtreningen var som vanlig. Vi spilte, gikk gjennom trekk, hadde styrke og løping. Resten av kvelden gikk med til lekser og å slappe av.

Tirsdag

06:30

Siden vi skulle ha vinteraktivitetsdag, måtte jeg smøre skiene mine. Jeg fikk litt hjelp av pappa, men siden vi lærte det på leirskolen i 7. klasse, kan jeg det fortsatt ganske godt.

11:10

Vi var kun åtte stykker som skulle gå langrenn, og siden fire av dem er «proffe», og skulle trene, ble det bare meg, tre venninner og gymlæreren i følget.

12:00

Vi spiste rundstykker og Kvikk Lunsj på Ullevålseter og satt i solsteken. Da jeg åpnet sekken, fant jeg en boks med Melkehjerter og et hjemmelaget kort der det sto «Happy venn-tinsdag», siden det var valentinsdag. Jeg ble veldig glad, og det smakte heller ikke feil med melkesjokolade.

14:12

Vi satt på T-banen på vei hjem fra en herlig skitur. Nesten to mil lang ble den, noe som vi var fornøyd med.

19:15

Jeg var klar for håndballtrening. Det ble mye intervaller, styrke og ballkontroll.

21:15

Lillesøsteren min var ferdig med å flette meg, og jeg tok kvelden. I morgen er siste dag før Afrika-turen.

***


Lese flere dagbøker?

Victoria Mortensen (19) har skrevet dagbok for Aftenposten i en uke.
Les også

Uke 1: Hei, jeg heter Victoria, og dette er min dagbok


Emil Stedje Heggestad (21) har skrevet dagbok for Aftenposten i en uke.
Les også

Uke 2: Hei, eg heiter Emil. Dette er dagboka mi.

Sarah Zahid har skrevet dagbok for Aftenposten i en uke.
Les også

Hei, jeg heter Sarah, og dette er min dagbok

Anujan Kathirkamalingam (17)
Les også

Hei, jeg heter Anujan, og dette er min dagbok


Les mer om

  1. Oslo
  2. Ungdom