La oss være sosiale i disse koronatider! | Agnes Nordvik

 • Agnes Nordvik (18)
Bruk sosiale medier til å spre varme, kjærlighet og fakta, skriver Agnes Nordvik (17).

Nå må vi bruke sosiale medier for alt det er verdt.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi kan glede oss selv og mange andre i en tid hvor alle er påvirket av koronaviruset. For det har aldri vært tydeligere hvor fantastiske muligheter sosiale medier gir oss!

Her er mine ti forslag til hvordan vi kan bidra i dugnaden mot koronaviruset på Facebook, Instagram og de andre sosiale mediene:

 1. Send en melding til en du vet kanskje ikke har så mange rundt seg. Spør hvordan hen har det. Jeg skal sende melding til to av mine venner fra ungdomsskolen som jeg møtte hver dag før, men som jeg sjelden treffer nå.
 2. Tips folk om en film du liker eller noe annet å se på. Har du sett Jane the Virgin på Netflix? Den ser jeg på om dagen.
 3. Kjenner du noen som er i risikogruppen for smitte av koronaviruset? Ring eller send dem en melding. Hjelp til med å handle for eksempel.
 4. Ring en venn på Facetime og spis middag sammen gjennom skjermen! Da er det nesten som man er sammen, og selv om det føles som om verden har stoppet utenfor vinduet, føler man seg ikke så alene likevel.
 5. Del fakta! Noen sprer falske nyheter og frykt, da er det viktig at vi sprer kunnskap og riktig fakta.
 6. Lag en stor kopp med te, les en god bok, og gi lesetips til en venn. Mitt tips er Verdensmestrene av Henrik Langeland. Den tematiserer forskjellen på øst- og vestkanten i Oslo på en spennende måte. Du har sikkert et annet tips?
 7. Liker du å lage mat? Ha en konkurranse med en venn. Dere skal begge finne restemat i kjøkkenskapet, så er det er om å gjøre å lage den kuleste og diggeste matretten. Send bilde til hverandre! (Og husk å ikke hamstre mat, bruk det du har.)
 8. Inviter til dugnad der alle kan legge inn gode tips! Alt fra matoppskrifter til steder som er gode å gå tur (unna folk).
 9. Lag en liste over hva du gleder deg mest til å gjøre når hverdagen er tilbake som før. Del med en venn, og gled dere sammen!
 10. Lag en dans og film deg selv! Jo dummere du ser ut, jo morsommere blir det for dem som får se deg.
Agnes Nordvik (17)

Da Erna Solberg nesten håndhilste på Camilla Stoltenberg etter en pressekonferanse om koronaviruset, gikk videoen viralt på sosiale medier. For vi er i en vanskelig situasjon, det er mye å forholde seg til.

Hverdagen vil i en periode fremover være forandret for oss alle. Det var noe morsomt i alt alvoret, og vi trengte en video å le litt av. Nyhetsvarslene er mange og skumle, derfor er det ekstra viktig at vi passer på hverandre gjennom sosiale medier.

Spre varme, kjærlighet og fakta. Heia sosiale medier!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les også: