SiD

Regjeringen tar fra meg muligheten til å studere | Kristine Tuft Skogheim

 • Kristine Tuft Skogheim (18)

Regjeringen vil endre reglene for borteboerstipendet. Med dette blir mange studenter satt i en stor knipe, skriver Kristine Tuft Skogheim. Foto: NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Jeg er ikke i stand til å jobbe, og er avhengig av borteboerstipend og ukepenger fra familien min for å kunne bo på hybel.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Regjeringen vil endre grensen på borteboerstipendet fra 40 km, til 60 km. Med dette setter dere mange studenter i en stor knipe. Jeg er hybelboer, og jeg er avhengig av borteboerstipendet.

Ikke lenger rett på stipend

Faren min bor 44 km fra skolen, noe som vil si at om dette forslaget går gjennom, har jeg ikke lenger rett på borteboerstipend, noe som vil være svært problematisk for meg og mange andre.

Les også

Si ;D: Jeg vil drive med musikk. Ikke sitte på en buss hele dagen

Jeg er nemlig syk, for syk til å kunne bo hjemme og gå på skolen. Jeg har ikke mulighet til å bruke to timer av hverdagen min på å ta buss til og fra skolen, det krever for mye krefter som jeg ikke har.

Jeg er kun deltidsstudent, og får dermed bare 75 prosent stønad, noe som allerede er for lite. Jeg er ikke i stand til å jobbe, og er avhengig av borteboerstipend og ukepenger fra familien min for å kunne bo på hybel – for å kunne gå på skole.

Kristine Tuft Skogheim (18).

Les også

Si ;D: Statsbudsjettet kan bli et mareritt for elever med borteboerstipend

Ved å gjennomføre dette forslaget, gir dere meg kun tre valg. Tre lite ideelle valg. Jeg kan enten droppe ut av skolen, eller trygle Nav om penger, til tross for at Nav i utgangspunktet er tydelige på at de ikke har ansvar for å hjelpe elever på videregående økonomisk.

Setter fremtiden i fare

Siste alternativ er å ta ut studielån, studielån for å komme meg gjennom videregående, og jeg regner med selv dere skjønner at det er en svært vond situasjon å havne i.

En situasjon jeg ikke vet hvordan jeg skal løse, en situasjon som i verste tilfelle setter min fremtid i fare.

Så kjære regjering, ved å innføre dette vedtaket, tar dere fra meg muligheten til å fullføre videregående. Dere tar fra meg muligheten til å studere. Dere tar fra meg muligheten til å få det livet jeg ønsker å leve. Dere tar fra meg fremtiden min.


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Statsbudsjettet
 2. Studielån
 3. Solberg-regjeringen

Relevante artikler

 1. SID
  Publisert:

  Jeg vil drive med musikk. Ikke sitte på en buss hele dagen

 2. SID
  Publisert:

  Statsbudsjettet kan bli et mareritt for elever med borteboerstipend

 3. SID
  Publisert:

  «Det er ingen skam å feriere i Norge»

 4. SID
  Publisert:

  Vi blir straffet fordi vi studerer

 5. SID
  Publisert:

  Sårbare elever trenger stabilitet. Hvorfor er ikke regjeringen på ballen tidligere?

 6. SID
  Publisert:

  Jeg flytter ut! Og nå må også Arbeiderpartiet ta ansvar