SiD

Kroppen din er ikke «feil»

Bruce Jenner sier at han føler seg som en kvinne fordi han har en «kvinnelig hjerne». Det finnes ikke noe sånt som en kvinnelig hjerne, mener Kvinne (19). Annie Leibovitz/Vanity Fair via AP)

Bruce Jenner sier at han føler seg som en kvinne fordi han har en «kvinnelig hjerne». Det finnes ikke noe sånt som en kvinnelig hjerne, heller ikke en kvinnelig sjel.

Noen vil påstå at det er mer ved å være kvinne enn bare det biologiske, men nei — å være kvinne er ingenting annet enn det biologiske. Det eneste alle kvinner har til felles, er at vi har to X-kromosomer som gjør at vi har en vagina, pupper og menstruasjon.

Alt det andre - tanker, følelser og personlighet - er individuelt.

Jeg mener at vi må lære oss å skille mellom kjønn og det indre. Det vi har mellom beina har ingenting å si for hvem vi er som personer. Alle menn er ulike, og alle kvinner er ulike.

En mann er ikke nødvendigvis en kvinne fordi han er sensitiv til mann å være. Jeg er ikke kvinne fordi jeg er sensitiv - jeg er kvinne fordi jeg er født med en livmor, og jeg er sensitiv fordi det er sånn jeg er som person. Jeg blir fornærmet når noen mener at alt man trenger å gjøre for å kalle seg kvinne, er å ta på seg et korsett og lakke neglene.

Jeg er verken kristen, konservativ eller høyreekstrem. Jeg har ingenting imot kvinner og menn som bryter med de tradisjonelle normene, men det er ikke vits i å prøve å være noe man ikke er.

Hvilket samfunn lever vi i når man må endre hele sin eksistens for å kunne være seg selv? Å være seg selv handler om å akseptere seg selv for den man er - ikke å forandre hele kroppen så du endelig kan være fornøyd.

Jeg skulle ønske at folk kunne akseptere kroppen sin, og ikke si at den er «feil».

Les også

Du tok noe dyrebart fra meg, Samfunn

Les også

Vi må øke forståelsen for transkjønnede

Les også

Jeg er en gutt født i jentekropp

Kvinne (19)

Les mer om

 1. Transseksuell

Relevante artikler

 1. SID

  Det er bare to kjønn. Punktum. | Nadia Synnøve Bø

 2. KRONIKK

  Hormoner og kniv representerer en tung medikalisering av i utgangspunktet friske kropper.

 3. VITEN

  Hjernen din gjør deg til den du er

 4. DEBATT

  Vi kan slå ned på kjønnsautoritære krefter uten å avvise biologiske kjønnsforskjeller

 5. KRONIKK

  Hva vet vi om årsakene til psykiske lidelser?

 6. SID

  Høyre, som er opptatt av frihet og like muligheter, burde si ja til eggdonasjon | Gjertrud Nordal