Venninnen min sluttet å gå med hijab av frykt

Venninnen min bestemte seg for å slutte å bære hijab. Hun begrunnet avgjørelsen sin med: - De har ikke vunnet. De vil aldri vinne, men jeg er redd, skriver Sarah (18).

Vi gikk fredelig på gaten da en eldre mann dro av venninnen min hijaben. Hun skrek, men han bare lo.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Snøen hviler grasiøst på de nakne trærne som omringer fortauet. De står tett inntil hverandre som for å drepe den isende kulen.

Jeg kaster et blikk på venninnen min som sliter med å holde balansen på den glatte isen.

Hun går hånd i hånd med sin seks år gamle søster som vi nettopp har hentet fra barnehagen. Begge vrikker og vrir seg og legger all kraft i å forsøke ikke å falle.

– Dra tilbake til Pakistan

Snart når de grusen som har smeltet litt ned i isen. Jentene sukker lettet ut før seksåringen begynner å fortelle om julehjertene hun har flettet i barnehagen.

Søstrene fniser og dulter borti hverandre. De lattermilde smilene er smittsomme.

Plutselig hører jeg stormende skritt nærme seg bak oss. Et par guttestemmer roper hysterisk: – Jævla muslimer! Dra tilbake til Pakistan!

Vi tier. Stemningen forsvinner, men før venninnen min rekker å snu seg, blir hun dratt i hodeplagget av en eldre mann. Hun gir fra seg et skrik. Mannen ler.

Jeg blir stående og måpe med munnen på vidt gap, samtidig som jeg føler en frykt ramme meg.

Sluttet å gå med hijab

De tre mennene rusler videre samtidig som de ler i kor. Jeg retter på sjalet til venninnen min. Tårene som triller nedover kinnene hennes, stikker meg i hjertet.

Verst av alt er synet av lillesøsteren. Hun står lamslått med en redsel i blikket som ikke kan forklares.

En uke etter hendelsen bestemte venninnen min seg for å slutte å bære hodeplagget. Symbolet på selvrespekten og stoltheten hennes ble frastjålet henne på en ufyselig måte.

Hun begrunnet avgjørelsen sin med: — De har ikke vunnet. De vil aldri vinne, men jeger redd.

Terrorangrepet i Paris har skapt sterke reaksjoner i Norge, i likhet med store deler av verden. Til min store forbauselse er misforståelser et stort problem. Forveksling av muslimer med terrorister er et gammelt fenomen som stadig blir gitt liv.

Støtter hverken terror eller Charlie

Om hovedårsaken er mangel på kunnskap innenfor religionslære eller at folk bare trenger en unnskyldning for å kunne trakassere, vet jeg ikke.

Selv kan jeg ikke fatte og begripe at fredelige demonstrasjoner mot islam finner sted i Oslo og at TV2s reporter blir kalt "muslim-jævel".

Jeg støtter hverken publiseringen av karikaturtegningene eller terrorangrepet. Jeg forbanner begge handlingene.

Og som Maya Angelou sa: "Hat, det har forårsaket mange problemer i verden, men ikke løst et eneste". Islamistene og nynazistene vil aldri seire, men spørsmålet er om vi noen gang vil klare å leve i harmoni sammen.

Les flere Si ;D-innlegg:

Sarah Zahid (18)