SiD

Årets viktigste dag?

  • Kamilla Amundsen Willix

I dag er verdensdagen for psykisk helse. En dag til å tenke på hva slags samfunn vi egentlig ønsker oss.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Innleggene vi i Si ;D-redaksjonen har fått inn den siste tiden har handlet om tunge stunder, selvmordsforsøk og et umenneskelig press. Det var ingen lett avgjørelse å kåre en vinner i skrivekonkurransen vår, men Jente (19) rørte oss med sin tekst om hvordan det virkelig er å være en "flinkis".

Hun fikk meg også til å tenke på høyere utdanning. For hva har egentlig tyskuttalen eller evnen til å spille blokkfløyte å si for evnen til å bli en god gymlærer? Og er det kun 6 i snitt som beviser at man kan bli en dyktig lege?

Les innlegget hennes:

Les også

Jeg blir aldri bra nok

Norge AS går glipp av ressurssterke og lærevillige ungdommer fordi vi har et system som kun baserer seg på karakterer. Flott for dem som lykkes, men dette systemet gjør også vinnere til tapere.

"Flinkisene" leser jo på seg neseblod og tvangstanker for å komme inn på drømmestudiet.

Det er ingen tvil om at vi har en jobb å gjøre – både du og jeg. Vi må snakke sammen. De beste venninnene mine er ikke de jeg kun ler og smiler med – nei, det er de jeg kan gråte med og snakke med når jeg føler at livet er kjipt. Og vet du hva? De har vært der de også, med rennende tårer og dårlig selvfølelse. De aller fleste opplever nemlig dette. Derfor er det viktigere enn noen gang at psykisk helse ikke er tabu.

Dagen i dag kan være årets viktigste dag for mange.

Les også andreplassen:

Les også

Maskineri-samfunnet

Les også tredjeplassen:

Les også

  1. Fra negativt til positivt press