SiD

Psykisk helse må inn som eget skolefag!

  • Sara Moe (13)
    Sara Moe (13)
Psykisk helse er et viktig tema, og det blir aldri nok snakk om det, skriver Sara Moe (13).

Og alle som trenger hjelp, bør få hjelp av skolen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Under pandemien har mange følt seg ensomme og alene. Spesielt nå i sommer har man ikke fått gjort mye, og mange har sittet inne og vært alene.

Mange barn og unge sliter med den psykiske helsen og trenger psykolog. Under pandemien har behovet for psykolog økt, mens mange blir avvist og ikke får hjelpen de trenger.

Alle som trenger hjelp, bør få hjelp av skolen. Det er mange som har psykiske lidelser som de sliter mye med, og som de ikke klarer å takle selv uten hjelp.

Jeg mener alle skoler bør få bedre utvalg av psykologer og helsetjenester. De fleste skoler har et godt utvalg av helsesykepleier og helsetjenester, men det er også mange som ikke har det.

Psykisk helse bør inn som et eget skolefag og undervises i minst én gang i uken. Psykisk helse er et viktig tema, og det blir aldri nok snakk om det.

Hvis man sliter, er det lurt å søke hjelp så fort som mulig før det blir altfor ille.

Jeg håper dette blir gjort noe med, og at det blir en forandring.


Les også

Stor skrivekonkurranse for ungdom: Hva skulle du ønske du visste?

13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Psykisk helse
  2. Skole