SiD

Har vi glemt hva julen handler om?

  • Anonym (13)
Når man sammenligner gaver man får til jul med andre, kan man bli skuffet, skriver debattanten.

Julen handler om mer enn dyre gaver.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det nærmer seg jul og folk har begynt å tenke på julegaver. Mange har høye forventninger og ønsker seg dyre julegaver.

Det er ikke uvanlig at ungdommer ønsker seg den nyeste mobilen på markedet eller en jakke til 8000 kroner. Mange får slike gaver, men det finnes også folk som ikke har like god råd. Det fører til store forskjeller og skuffelser selv om folk gjerne får flotte gaver.

Vær takknemmelig

Noen får ikke det de ønsker seg fordi det var for dyrt. Hvis man har fått et par ski eller andre nyttige ting, burde man jo være fornøyd med det? Kanskje du burde senke forventningene litt. Det er viktig å sette pris på det man får.

Det er også mange som ikke har god råd og kanskje får en liten gave til jul. Normalt ville man kanskje blitt veldig glad, men siden andre får store og flotte gaver, blir man enten litt skuffet eller synes det er litt flaut å fortelle andre hva man har fått.

Kanskje har vi fått for store forventninger til julegavene og glemt at julen handler om mer enn det. Julen handler om å være med familie og venner. Det handler om å gjøre hyggelige ting sammen som for eksempel julebaking og julepynting.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les også

  1. Besteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom

  2. Tenk annerledes når du skal kjøpe julegaver i år | Hannah Diesen

  3. Drikkepress. Karakterpress. Pakkepress. Kroppspress. Stadig nye pressord, og det sier noe om oss. | Ole Jacob Madsen


Les mer om

  1. Jul
  2. Gaver