SiD

Alle vennene mine har Vipps. Jeg må få tilgang via barnevernet.

  • Isabelle (14)

Fosterforeldrene mine kan ikke bestille Vipps til meg når de er ikke registrert som mine foreldre i Folkeregisteret, skriver debattanten. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Jeg mener at fosterforeldre kan få litt mer rett til å ta vare på barna.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Fosterbarn og fosterforeldre har ikke samme rettigheter som biologiske foreldre. Mange barn trenger tillatelse av barnevernet for å reise. Og det er for eksempel flere barn som ikke får betalingstjenesten Vipps.

Jeg mener at fosterforeldre kan få litt mer rett til å ta vare på barna. Ting som dette trenger ikke hele tiden å gå gjennom barnevernet.

Alle vennene mine har for eksempel fått seg Vipps. Fosterforeldrene mine har opprettet en bankkonto til meg, og jeg har fått bankkort. De betaler mobilabonnementet mitt.

Men de kan ikke bestille Vipps til meg når de er ikke registrert som mine foreldre i Folkeregisteret. Og da må vi be barnevernet om å ordne det.

Dette gjelder også med korona. Lillesøsteren min måtte teste seg da noen på skolen hennes var blitt smittet, og hele klassen ble satt i karantene. Alle andre i klassen fikk svar på koronatesten, men ikke hun.

Fosterforeldre får ikke se om barnets resultat gjennom helsenorge.no, fordi de ikke er registrert som foreldre i Folkeregisteret.

Dette gikk utover meg også, fordi jeg ikke fikk dra i stallen så lenge vi ikke hadde fått svar på koronatesten.

Det jeg vil si med denne lille teksten, er at det ikke bare er jeg som sliter. Det er flere fosterbarn og fosterforeldre i samme situasjon. Denne praksisen burde endres.

Aftenposten kjenner skribentens identitet.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les også

  1. Skrivekonkurranse for unge: Lag en tale til besteforeldre-generasjonen!

Les mer om

  1. Fosterhjem