SiD

Feilslått klimakritikk fra MDG

 • Hanna Lein-Mathisen (19)
  Hanna Lein-Mathisen (19)
  Unge Venstre
Kliminister Sveinung Rotevatn (V) la nylig frem regjeringens klimaplan for de neste årene. En god plan, mener Hanna Lein-Mathisen (18).

Nattesøvnen min preges av klimaangst, og hovedpersonen i marerittene er statsminister Vedum.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Regjeringens klimapolitikk har sikret de laveste klimagassutslippene på 27 år. Slike tall kan ingen andre partier vise til. I Aftenposten 11. januar hevder MDGs Rauand Ismail at regjeringens klimaplan er svak. Ismails eget parti har imidlertid ingenting å skryte av i klimaspørsmålet. Det rødgrønne alternativet er oljesvart.

I Oslo sitter MDG i et Arbeiderparti-styrt byråd. Her går utslippene opp, mot alle løfter. Faktisk.no gir fasit: «Det er helt riktig at klimagassutslippene i Oslo har økt for andre år på rad.»

Utslippsfritt

Med regjeringens klimaplan skal CO₂-avgiften nærmere tredobles. Å forurense skal bli dyrere, både for oljenæringen og folk flest. Alle busser og ferger skal bli utslippsfrie. I tillegg videreføres elbilpolitikken, som sikrer at nærmere 60 prosent av nybilsalget er elektrisk.

Venstre i regjering sikrer et historisk skifte i klimapolitikken, som også MDG burde bejuble. Regjeringens klimaplan satser på nullutslipps-Norge.

I år er det valg. Det er viktig å huske hva alternativet til dagens regjering er: MDG i klimafiendtlig konstellasjon med et Senterparti som er større enn Arbeiderpartiet. Nattesøvnen min preges av klimaangst, og hovedpersonen i marerittene er statsminister Vedum.

Jeg er redd MDG og SV vil bli knust i omfavnelse med et oljesvart Sp og et unnasluntrende Ap.

Hanna Lein-Mathisen (18) er leder i Oslo Unge Venstre.

Utslipp går opp med MDG

I vår vant MDGs foretrukne regjeringspartnere en hensynsløs kamp i Stortinget for mer penger til oljenæringen i koronakompensasjon.

MDG bør ta en kikk på egne resultater og allierte før de hevder å kunne levere bedre enn Venstre i regjering.

Regjeringen kutter utslipp og satser på nullutslipps-Norge.

Husk hvem som leverer resultater, ved valgurnen i september.


Les også

 1. Regjeringens klimaplan burde ledet ut av oljealderen. Den gjør det motsatte.

 2. Jeg kjenner ikke igjen mitt eget parti

 3. Dette er et skrik om hjelp


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Klimautslipp
 2. Klimapolitikk
 3. MDG
 4. CO2