SiD

Vi savner deg, Farhad!

For over to måneder siden fikk vi vite at Farhad ikke lenger var en del av klassen vår.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Det gjør noe med ungdommer å miste en klassekamerat på denne måten, skriver Thea Elisabeth Myra (17), Sara Seland Lajord (17) og Åse Hennestad Lamo (17) fra Mandal. Her er de avbildet med klassen sin.

Han skulle ikke lenger få bo i Mandal, og vi fikk sannsynligvis aldri se ham igjen. Han skulle sendes «hjem» til Afghanistan, et land han aldri selv har vært i. Han hadde da bodd i Norge i nesten fem år. Farhad spilte på Mandalskameratene, hadde venner i alle kanter av byen, var ivrig på skolen og han var, og hadde blitt, en stor ressurs for Norge.

Dette er ikke en måte å behandle medmennesker på.

Drevet ut i en fremmed verden

Farhad er en gutt som har mistet sine rettigheter. Han har mistet sin frihet og retten til å gå på skole. Han hadde påbegynt utdanningen ved Mandal videregående skole og siden han ikke får sjansen til å fullføre her, må han begynne helt på nytt i et annet land.

Om han i det hele tatt får sjansen. Han er blitt drevet ut i en fremmed verden uten en sikker fremtid. Hva er dette for noe, Norge? Er det et slikt land vi vil bo i og kalle vårt?

Rekordhøye tall

Denne situasjonen gjelder ikke bare Farhad. I 2014 var det rekordhøye tall for hvor mange lengeværende asylsøkere som ble sendt ut av landet.

Vi vil ikke støtte denne politikken og behandlingen av mennesker, og derfor vil vi heve stemmen vår

Våre medmennesker blir revet fra livet de har opparbeidet seg her i Norge over en årrekke og behandlet som kriminelle på utreisen. Hva har de gjort for å fortjene dette?

Vi vil ikke støtte denne politikken og behandlingen av mennesker, og derfor vil vi heve stemmen vår.

Farhad var en av ungdommene som fortalte sin historie til Aftenposten-serien «Fra ungdommen» i høst. Innlegget kan du lese på sid.no.

Les også:

Thea Elisabeth Myra (17)

Sara Seland Lajord (17)

Åse Hennestad Lamo (17)

Les mer om

  1. Innvandring