SiD

Israels nye regjering setter hele fredsprosessen på spill | Kerim Jaber

  • Kerim Jaber (20)
    Kerim Jaber (20)
    Folkevalgt for Arbeiderpartiet i Sandefjord kommune
Det fremste målet til den nye regjeringen er å okkupere enda mer palestinsk land, skriver Kerim Jaber (20) fra Sandefjord Arbeiderparti.

Samtidig som resten av verden kjemper mot koronapandemien, ser Israel sitt snitt til å lukke døren for en tostatsløsning for alltid.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Samtidig som vi feiret en ganske annerledes nasjonaldag, fikk Israel en ny regjering. Dette er en dag som vil stå i historiebøkene. Regjeringens fremste mål er å okkupere enda mer palestinsk land. Denne gangen er målet å annektere hele Vestbredden.

Frustrasjon og sinne

Situasjonen på Vestbredden i dag er kritisk for palestinerne. Det kan vanskelig beskrives som annet enn forståelig at mer enn 50 år med okkupasjon fører til frustrasjon, sinne og avmakt hos palestinerne.

Kerim Jaber (20), Arbeiderpartiet i Sandefjord.

Muren som Israel har bygget opp på Vestbredden, splitter palestinske familier, skiller venner fra hverandre og hindrer palestinere i å dra på skole, jobb og sykehus. I dag bygges det stadig flere og flere ulovlige israelske bosetninger på palestinsk jord.

Faktum er at Israels bosetninger på Vestbredden er ulovlige etter internasjonal rett. FNs sikkerhetsråd har i gjentatte resolusjoner siden 1967 slått fast at den israelske okkupasjonen av områder på Vestbredden er ulovlig. Men samtidig i fravær av internasjonale sanksjoner, og med en amerikansk president som sier kjør på, så gjør okkupanten nettopp det.

Ord må bli til handling

Samtidig som resten av verden kjemper mot koronapandemien, ser Israel sitt snitt til å annektere Vestbredden og lukke døren for en tostatsløsning for alltid. Flere europeiske ledere har tatt til orde mot Netanyahus planer om å okkupere enda mer land.

EUs utenrikssjef Joseph Borell har uttalt at å få til en løsning på konflikten mellom Israel og Palestina er en prioritet for EU. Nå trengs det mer enn noensinne at de ordene blir til handling.

En tostatsløsning er det beste for varig fred i regionen. Nå setter Netanyahu hele fredsprosessen på spill. Vi må aldri glemme palestinerne. Vi må aldri glemme det skjeve maktforholdet mellom okkupanten og de okkuperte. Nå må verdens ledere sette ned foten og ikke tillate at Israel igjen bryter folkeretten og okkuperer enda mer land.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les mer om

  1. Israel
  2. Israel/Palestina
  3. Internasjonal rett
  4. FNs sikkerhetsråd