SiD

Jeg er somalisk muslim. Selvfølgelig støtter jeg LHBT. | Kafia Mohamud

  • Kafia Mohamud (18), leder for Vestre Aker-Ullern AUF
Dette bildet av Kafia Mohamud (18) og AUF-leder i Oslo Agnes Viljugrein i Pride-paraden ble spredd på en somalisk Facebook-side.

Si ;D-innlegg: Et bilde av meg i Pride-paraden ble postet på en somalisk Facebook-side med teksten: «Det er slik kvinner har utviklet seg».

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I år gikk jeg i Pride-paraden for aller første gang i mitt liv. Jeg gikk i paraden fordi jeg støtter LHBT-personers rettigheter og mener at alle burde ha like rettigheter, uansett familie, religion og legning.

Jeg mener det er urettferdig at jeg får ha det bedre enn andre bare fordi jeg liker gutter istedenfor jenter.

På samme måte som det er urettferdig at en hvit person har flere privilegier enn meg, og at en mann blir behandlet bedre enn meg på generell verdensbasis.

Må stå opp mot urett

Etter paraden postet jeg et bilde av meg selv i paraden på Facebook.

Bildet ble så postet av noen andre på en tilfeldig somalisk Facebook-side med bildetekst: «Det er slik kvinner har utviklet seg».

I kommentarfeltet ble jeg hengt ut, og det eneste forsvaret jeg fikk var at det kan hende jeg ikke var somalier. Alt sammen fordi jeg som somalier og muslim støtter homofiles rettigheter.

Ja, jeg er muslim. Likevel respekterer jeg andre mennesker uansett religion, seksuell legning og kjønn.

Jeg mener at hvis jeg ikke støtter en urettferdig behandlet gruppe, respekterer jeg dem heller ikke.

For hvordan kan jeg kalle meg et godt menneske og god muslim den dagen jeg dør, hvis jeg lar verden være like urettferdig som den er uten å prøve å gjøre noe med det?

  • Er jeg Guds feilvare som homofil? spør Fahad, muslim og homofil.

Gleder meg til neste år

En person skrev til meg at han syntes det var skuffende at en somalisk muslimsk jente stod på første rad når det gjaldt homofiles rettigheter. Dette oppleves som sykt for meg.

Jeg står på første rad for LHBT-personer, på samme måte som jeg står på første rad for kvinner, svarte, muslimer og så videre. Fordi det alle disse har til felles, er at de blir urettferdig behandlet, og da står jeg alltid på første rad i å kjempe imot.

Dette beviser at LHBT-kampen er langt fra over.

Jeg står på første rad for LHBT-personer, på samme måte som jeg står på første rad for kvinner, svarte, muslimer og så videre.

Selv i 2016 kan en person få kritikk for ikke bare å være, men støtte LHBT-personer. Dette er holdninger vi ikke kan finne oss i. Som vi må jobbe imot.

Jeg må også presisere at de negative kommentarene jeg har fått ikke representerer majoriteten av den somaliske/muslimske befolkningen.

Det er det som er kjipt når det kommer ut en sak om at et fåtall mennesker har sagt noe negativt. Da blir automatisk hele befolkningen stemplet.

I løpet av de siste dagene har jeg fått mange koselige meldinger av både somaliere og muslimer, som viser sin støtte til både meg og homofile .Jeg gleder meg til paraden igjen i 2017.


Lese mer?


Podkast om unge og homofili

Hvorfor tagger gutter bilder med #nohomo om de klemmer en annen gutt? Er det nok homofile og lesbiske på tv og i serier? Hvorfor er det så fotballspillere som står frem som homofile?

Helen Hong (19), Kine Marie Bækkevold (19) og Sander Lerøen (17) diskuterer i Si ;Ds sommerpanel.

  • Hør med ett klikk her:

Les mer om

  1. Pride
  2. Facebook
  3. LHBT
  4. Islam