SiD

Dette er ikke religionskritikk. Det er hat og fordommer. | Amanda Anvar

 • Amanda Anvar (18)
  Amanda Anvar (18)
Organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt appell på Mortensrud Torg i Oslo forrige lørdag. Sians medlemmer måtte ha politibeskyttelse fordi motdemonstranter kastet tomater og egg.

Sians mål er ikke å skape en saklig debatt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Lørdag 20. juni holdt fem medlemmer fra Sian (Stopp islamiseringen av Norge) en markering på Mortensrud i Oslo. Vi var rundt 300 mennesker som møtte opp for å demonstrere mot budskapet deres. Under markeringen ropte de rasistiske og hatefulle ting om muslimer, samtidig som de rev sider ut av Koranen.

Tårer i øynene

Å se troen til naboene mine, kollegene mine og bestevennene mine bli nedverdighet på den måten gjorde meg rasende. Det ga meg tårer i øyene å se at noen har så lite respekt for noe som betyr så mye for andre. Det viser hvor lite medmenneskelighet menneskene i Sian har.

Under markeringen omtalte Sian-leder Lars Thoresen muslimer som «apekatter» og «barbarer». Sian gjemmer seg bak religionskritikken, men i realiteten er budskapet deres utelukkende hat og fordommer. Jeg mener dette er åpenbar rasisme.

Farlig for demokratiet

Sian dehumaniserer de mer enn 200.000 muslimene i Norge. Budskapet deres er farlig for demokratiet og samfunnet vårt. De nører opp under rasisme og gir næring til ekstreme holdninger.

Amanda Anvar (18).

Det er liknende holdningene som førte til terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011 og i moskeen i Bærum 10. august 2019.

En debatt skal være saklig og konstruktiv, uten personangrep og fordommer. Det skal føre til mer kunnskap og forståelse. Derfor er det viktig at vi har respekt for hverandre. Det å ødelegge Koranen eller å kalle noen for «apekatter» er ikke konstruktivt og har ingen plass i den offentlige debatten. Målet deres er ikke å skape en saklig debatt, bare splittelse og hat.


Si ;D tar sommerferie!

Mellom 29. juni og 17. august tar Si ;D ferie. Om du sender oss en tekst i løpet av denne perioden, kan det ta litt lengre tid enn vanlig før du får svar. Vi gleder oss til en spennende høst med mange nye debatter!



Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5