SiD

Dette er en mulighet til å gi meg og andre rullestolbrukere et bedre liv | Andreas Eikin

  • Andreas Eikin (16)
    Andreas Eikin (16)
Andreas Eikin (16) mener Norge bør gjøre som Sverige og Danmark: øke fartgrensen til 15 km/t for elektrisk rullestol.

Kjære Knut Arild Hareide, la din første sak som samferdselsminister bli følgende: Raskere elektriske rullestoler.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er en gutt på 16 år som elsker å være sosial med kamerater, og å være i aktivitet på ulike måter. Jeg er også rullestolbruker. Jeg er veldig glad for alle hjelpemidler som gjør at jeg kan ha det frie, selvstendige og sosiale livet som er naturlig for en 16-åring. Og jeg er fornøyd med de gode ordningene vi har her i landet.

Så er det en hake: I Norge er fartsgrensen for rullestoler 10 km/t. Det vil si at når jeg skal hjem fra skolen eller ut på aktiviteter, blir jeg hengende etter når jeg tar følge med kompiser som sykler.

Andreas Eikin håper forslaget om å øke fartgrensen på elektriske rullestoler blir innført.

Nytt lovforslag

I våre naboland Sverige og Danmark er fartsgrensen 15 km/t. Tidligere har jeg vært i kontakt med avtroppende samferdselsminister Jon Georg Dale for å få samme fartsgrense også i Norge. Han gjorde en innsats for å endre regelverket, og i august 2019 var det høring på en lovendring som må til for å få lov til å øke fartsgrensen for rullestoler også i Norge.

Samferdselsdepartementet har sagt at lovspørsmålet skal avgjøres tidlig i 2020. Jeg håper ikke at denne saken, som er viktig for meg og mange andre, blir glemt når det nå kommer nye statsråder.

Så kjære Knut Arild Hareide, la oss få raskere elektriske rullestoler. Da vil du bli populær blant alle rullestolkjørere og våre venner!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les også

En personlig hendelse fikk Sverre Inge (63) til å tenke på dem som står utenfor: Nå kan han bli årets ildsjel under Idrettsgallaen

Les også

Barn med funksjonshemning blir diskriminert. Hvor er tiltakene?Les mer om

  1. Jon Georg Dale
  2. Sverige
  3. Danmark
  4. Samferdselsdepartementet
  5. Norge
  6. Knut Arild Hareide
  7. Funksjonsnedsettelse