Jeg vet at mange egentlig ikke er homofober, men det kan virke slik

Ordet «homse» er blitt alt for normalisert blant ungdom, skriver Gutt (14).

Si ;D-innlegg: På sosiale medier kommenterer folk «homse» til hverandre, og de får likes for det.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Dette er et av bidragene i skrivekonkurransen vår om hvordan det er å være ung i Oslo. Juryen er nå i tenkeboksen. Vinnerne publiseres fredag 7. april.

I 2017 burde vi kanskje begynne å respektere homofile i stedet for å hetse dem. Vi lever tross alt ikke for 40 år siden. Jeg opplever at skjellsordet «homse» eller «homo» stadig vekk blir brukt blant ungdom i Oslo.

Folk kaller hverandre det uten å tenke seg om. På sosiale medier kommenterer folk «homse» til hverandre, og de får likes for det.

Jeg opplever at de som blir konfrontert med at de kaller folk det, unnskylder seg med at det bare er på tull, og at de ikke mener det. Dette «fenomenet» skjer nesten bare blant gutter.

Til gutter i min generasjon: Ikke bruk skjellsordet «homse» eller andre ord som man vet kan være støtende.

Man må tenke seg litt om før man babler ut ord som kan skade andre. Jeg tror den vide bruken av dette skjellsordet gjør at det er veldig vanskelig for ungdom fra Oslo å stå frem som homofile.

Jeg vet at mange egentlig ikke er homofober, men det kan noen ganger virke sånn på måten de snakker.

Vi må stå sammen om å utrydde dette skjellsordet fra vokabularet til folk i alle aldre. Som nevnt, vi lever i 2017, ikke 1977.

Det virker ennå ikke som homofile er blitt helt akseptert i samfunnet. Folk har fortsatt fordommer og nedverdigende tanker mot homofile. Ordet «homse» er blitt alt for normalisert blant ungdom.

La være å bruke ordet selv, vær modig og si ifra at det ikke er greit hvis noen bruker det. Vi må sette en stopper for bruken av et utdatert skjellsord som ikke hører til vår generasjon.


Ungdomspodden: Hvordan kan jeg hjelpe vennen min?

I ungdomspodden svarer sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg og psykolog Aksel Inge Sinding på spørsmål fra ungdom.

Denne ukens spørsmål: Bestevennen min på 18 år sliter. Jeg har prøvd å få henne til å oppsøke hjelp igjen, men hun nekter. Er det noe jeg som venn kan gjøre?

  • Hør podkasten gratis med ett klikk her: