SiD

Podkast-spesial med de skamløse jentene: - Slik har det første skamløse året vært

 • Amalie Lereng
  Amalie Lereng
  Si ;D-ansvarlig
Nancy Herz, Sofia Srour og Amina Bile har lagt et innholdsrikt år bak seg. Bildet til venstre viser jentene under tildelelsen av Fritt Ords honnør.

For ett år siden møttes de for første gang i podkasten til Si ;D. Nå er de tilbake der det hele startet for å snakke om året som har gått.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I går mottok Si ;D-skribentene Nancy Herz (20), Sofia Srour (22) og Amina Bile (18) Fritt Ords honnørpris for kampen de har kjempet mot sosial kontroll og æreskultur.

– Det er så mange som fortjener denne prisen. Men at vi har fått den, legitimerer også arbeidet til de som har kommet før oss, og de som kommer etter oss. Det gjør alt lettere, sa Bile da jentene gjestet podkasten til Si ;D torsdag.

Der snakket de om året som har gått - på godt og vondt.

 • Hør podkasten gratis lenger nede på siden.

Det hele startet i april i fjor, da Herz skrev innlegget «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå». Senere kastet både Srour og Bile seg på i Si ;D-spaltene. De ville også være skamløse.

Jentene hadde ingen kjennskap til hverandre fra før, men snakket sammen for første gang under en innspilling av en Si ;D-podkast i mai, der temaet var skamløshet og æreskultur.

Etter det begynte ballen å rulle, og jentene har blant annet arrangert skamløs dag på Stortinget, deltatt på Arendalsuka, fått bokkontrakt og mottatt flere priser.

I denne podkast-spesialen forteller de om motstanden de har møtt, om hvorfor de tar kampen, om resultatene og om veien videre. Vil de skamløse jentene som vi kjenner dem i dag, bestå?

 • Hør podkasten gratis med ett klikk her:

Slik abonnerer du på Ungdomspodden - Aftenposten Si ;Ds egen podkast:

Soundcloud: Trykk her

Itunes: Trykk her

– Android? Søk på Ungdomspodden i din podkast-app.


Lese mer om skamløshet? Vi anbefaler:

Les også

 1. Det var innlegget fra Nancy Herz som startet debatten: «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå»

 2. Her svarer Sofia Srour på Herz' innlegg: Om det å være vestlig er synonymt med å være fri, så er jeg vestlig – og stolt av det

 3. Amina H. Bile (18) : Hurra for skamløse jenter som står frem! Nå tør jeg også.

 4. Denne av jente (19) engasjerte mange: Jeg var «gulljenta» i familien, men valgte å bryte ut. Jeg ville ikke lenger leve under lydløs, sosial kontroll.

 5. Jente (18): Hver gang ordet jomfru kommer opp hjemme hos oss, får jeg en klump i magen.

Les mer om

 1. Skamløs
 2. Skamløse minoritetsjenter