SiD

Til norske mødre: Ta frem puppen på kafé! Am på en parkbenk! Til deg som sier «æsj»: Skjerp deg!

  • Auf I Nordland
Vi må alle erkjenne at seksualiseringen av kvinner har gått for langt når de mest naturlige ting skal forbys, fordømmes og forbannes, skriver Tora Dalheim (19).

Si ;D-innlegg: Jeg heier på puppen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Amming er en helt naturlig del av det å være mor. Det er kontakten mellom mor og barn som gjør at barnet får i seg næring, vokser seg stor og frisk og knytter ubrytelige bånd med mor. Og er det egentlig noe ekkelt med det?

Setter barnas beste til side

Norske mødre som ammer i offentlighet, opplever til stadighet å få slengt kommentarer i ansiktet som tilsier at amming er ekkelt og upassende, og de opplever attpåtil å møte folk som ber dem amme et annet sted. De blir rett frem bedt om å amme på toalettet, eller å vente med ammingen til de kommer hjem. De blir bedt om å sette barnets beste til side, for at andre mennesker skal slippe å se en liten del av et kvinnebryst.

Tora Dalheim

Seksualiseringen har gått for langtAt folk har problemer med amming bunner til syvende og sist i en tanke om at en kvinnes bryst er unaturlig i det offentlige, selv om både amming og bryster er noe av det mest naturlige i hele verden. Selvfølgelig, det er ikke slik at hverken kvinner eller menn skal kaste av seg skjorten i protest mot et seksualisert samfunn, men vi må alle erkjenne at seksualiseringen av kvinner har gått for langt når de mest naturlige ting skal forbys og fordømmes.

Ikke la disse menneskene fortelle deg at trikken ikke er skapt for amming. Selvsagt er den det!

Til deg som sier «æsj» eller kaster et stygt blikk på kvinner som ammer, til deg som ber dem gå hjem, til deg som diskret hvisker at de kan gå på toalettet i stedet, og til deg som driver med kroppsskjending: Slutt med det! Skjerp deg. Snu deg bort hvis du har et problem med kvinnebryster. Det er din, ikke kvinnens, oppførsel det er noe galt med!

Ingen vil spise på do

Ingen liker å spise på do, og ingen liker å vente med å spise til de kommer hjem, dersom fersk mat er tilgjengelig på en kafé. Jeg tror ikke du heller synes det ville vært så utrolig gøy å spise favorittmaten din på do. Og hvis du var en ammende kvinne, ville du neppe satt pris på å bli fortalt hvor du skulle gi barnet ditt det barnet trenger. Du kan spise baguetten din på en parkbenk, la andre ha den samme friheten.

Jeg heier på puppen

Så kjære norske mødre: Ta frem puppen på kafé! Am på en parkbenk! Mat barnet ditt midt på kjøpesenteret, eller ved gaten på flyplassen! Ikke skam deg over å amme på et musestille bibliotek, og ikke la disse menneskene fortelle deg at trikken ikke er skapt for amming. Selvsagt er den det!

Ta vare på barnet ditt når barnet ditt ber om det, dersom du føler deg komfortabel med det. La oss fortsette å omfavne det som er naturlig, å stå imot krefter som stadig prøver å seksualisere og vri på disse helt ordinære tingene. Jeg heier på barna, jeg heier på mødrene som tør; jeg heier på puppen!


Likte du dette innlegget? Da anbefaler vi deg å lese dette:

Kle av deg, kvinne!

Les også

Men ikke nedverdige deg av den grunn| Suzanne Aabel

Suzanne Aabel får svar:

Les også

Hun kaller det modig å kle av seg. Jeg kaller det kjedelig

Cecilie Asker: Da Sophie Elise viste puppen skapte hun hodebry for samfunnsdebattanter og feminister:

Les også

Det har vi ikke vondt av

Si ;D har egen podkast! Kanskje du vil høre denne episoden?

Tre unge jenter diskuterer kvinnedagen. Sofia Nesrine Srour (21) er troende muslim og feminist — i hijab. Ikke alle mener det lar seg kombinere. Dessuten utfordrer vi gjestene i ulike paroletekster og spør: Hadde du stilt deg bak denne?

Hør den med ett klikk her:

Seksualitet — vi orienterer oss i jungelen!

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

Du kan også abonnere på podkasten i iTunes eller søke på Si ;D i din podkast-app.

Tora Dalheim (19)

Les mer om

  1. Kropp