Kjæresten min voldtok meg – og han har enorm skyldfølelse

Han visste ikke at det han gjorde var å voldta, før jeg fortalte ham om hendelsen to år etterpå. Han har enorm skyldfølelse, som noen ganger kommer til overflaten. Vi var unge. Vi visste ikke bedre, skriver Jente (20) om kjæresten.

Jeg visste hva han ville, og jeg ville ikke være en dårlig kjæreste.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Debatten om voldtekt har de siste ukene rast på Aftenpostens nettsider. En som ikke helt forstår problemstillingen er Even Torske. «Det er bortkastet å snakke med unge menn om voldtekt», skriver han, «fordi vi alle vet at voldtekt er feil»

Det som slår meg er at han sannsynligvis har feil oppfatning av hva en voldtekt er.

Det er ikke bare det å bli overfalt i parken, eller dratt inn på en do og bli penetrert av en eller flere menn. Jeg er selv blitt voldtatt, men på det tidspunktet visste jeg det ikke selv, og han som gjorde det, visste det heller ikke.

Tvang meg til oralsex

Jeg var 18 år, og sammen med min andre kjæreste. Vi hadde begge litt seksuell erfaring fra før, men vi hadde ingen erfaring med å være i et seriøst forhold over lengre tid.

Det har vi nå, og vi har vært sammen i over fire år. Den gangen lå vi nakne i sengen, og kysset og koste. Vi hadde ingen prevensjon, og var enige om å ikke ha samleie. Han tok tak i hodet mitt, og førte det ned mot skrittet sitt.

Det endte med at jeg sugde ham. Dette skjedde flere ganger over en periode. Jeg sa ikke nei. Jeg ville ikke gjøre det, men sa ingenting. Jeg visste hva han ville, og jeg ville ikke være en dårlig kjæreste.

Dette er også voldtekt. Det ble brukt kraft fra en part, til å få den andre til å utføre en seksuell tjeneste.

Sliter med ettervirkningene

Disse opplevelsene ødela lenge min seksualitet. Jeg kunne fortsatt ha sex, men jeg klarte ikke å ha sex for min egen skyld. Fortsatt sliter jeg litt med ettervirkningene.

Kjæresten min er en fantastisk fyr, som er utrolig omtenksom, og som er blitt utrolig påpasselig overfor meg når det gjelder sex. Han visste heller ikke at det han gjorde var å voldta, før jeg fortalte ham om hendelsen to år etterpå.

Han har enorm skyldfølelse, som noen ganger kommer til overflaten. Vi var unge. Vi visste ikke bedre.

Med en seksualundervisning som tar for seg mer enn anatomien kunne denne situasjonen vært unngått. Ved å snakke om grenser, voldtekt og om at kun et ja betyr ja.

Det er ikke bare onde menn som ikke bryr seg om loven, som voldtar. En ung gutt, som ikke hadde lært å sette grenser for seg selv og som ikke visste at det han gjorde var voldtekt, ødela mye for meg.

Heldigvis reparerte han meg også i stor grad; vi reparerer og lærer av hverandre.

Snakk med ungdommen om grenser

Det er nok mange voldtektsmenn der ute som ikke vet at det er nettopp det de er. Men også slike voldtektsmenn kan ødelegge liv. Også jenter som ikke vet at det de er blitt utsatt for heter voldtekt, kan få store problemer.

Foreldre, lærere og politi, det å snakke med ungdom kan hjelpe. Det kan hjelpe de som ikke vet. Det kan hjelpe dem som er litt usikre på om de skal spørre eller ikke.

Det som mangler i sånne situasjoner er ofte nettopp en samtale eller to.

Jente (20)