Derfor elsker jeg Halloween!

Jeg elsker å være våken hele natta og dykke ned i en annen verden der jeg ikke må følge vanlige sosiale normer, skriver Julius Aleksander Mikkelsen (17).

Si ;D-innlegg: Jeg liker å ta på meg dress med sløyfe eller slips, og late som jeg er James Bond.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Mange jeg kjenner mener at Halloween-feiringen er et billig kommersielt triks.

Jeg kan forstå argumentene for det, men likevel elsker jeg denne dagen.

Spindelvev, levende lys og en gullfisk

Mitt første Halloween-minne er fra jeg var syv år gammel. Jeg skulle på min første feiring og hadde kledd på meg et kostyme somjeg bare vagt kan huske: en ikke fullt så usynlig usynlighetskappe.

Jeg husker veldig godt denmørke atmosfæren og destoreforventningene. Moren til en i klassen hadde stengt kafeen sin for kvelden og stilt den til disposisjon for klassekameratene mine og meg.

Det var spindelvev, levende lys, godteri og en gullfisk. I mørket lagde vi skumle historier om stormfulle netter og slott i Transilvania. Vi hadde det ganske så morsomt og lo hver gang noen på død og liv skulle få ordet «bæsj» til å passe inn i fortellingen.

Jeg husker veldig godt denmørke atmosfæren og destoreforventningene

Jeg kan leve ut «nerdheten» min

Selv om jeg nå er blitt eldre, opplever jeg forsatt Halloween som en givende dag. Det har på en måte blitt den ene dagen i året der jeg kan være barnslig og leve ut «nerdeheten» min, uten å føle meg teit.

Jeg liker å ta på meg dress med sløyfe eller slips, og late som om jeg er James Bond. Jeg elsker å være våken hele natta og dykke ned i en annen verden der jeg ikke må følge vanlige sosiale normer.

Det er som julaften med alt godteriet og den gode stemningen. Likevel er det er ingen gamle tradisjoner som må følges eller antydninger til julegavestress.

Det har på en måte blitt den ene dagen i året der jeg kan være barnslig og leve ut «nerdeheten» min, uten å føle meg teit

Det er bare en mystisk dag, der man feirer alt som er en del av en annen verden. Det har sin egen lille sjarm. Og det er mer enn nok for meg.

Det er en «nerdehøytid», og den er meg veldig nær og kjær.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les også

Drama har hjulpet meg!

Les også

Barn presses til å bli voksne

Les også

Russefeiring året rundt

Julius Aleksander Mikkelsen (17)