SiD

De som skiller seg ut, blir kalt «rar», «try-hard» og «outsider» | Pernille Sofie Sunde

  • Pernille Sofie Sunde (13)
    Pernille Sofie Sunde (13)
Hvorfor er alle jenter så like? spør Pernille Sofie Sunde (13).

Hvorfor må alle jenter se like ut?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

De har de samme buksene, jakkene, veskene og hårfrisyrene. De ler av de samme vitsene og legger ut de samme bildene. Ingen tør å skille seg det minste ut, i redsel for ikke å bli akseptert og godtatt av de andre flokkdyrene.

Skummelt å være annerledes

Om noen tør å ha en mening eller kle seg litt annerledes, distanserer «vennene» dine seg fra deg. Da er du «rar», «tryhard» eller «outsider». Å være en egen person med meninger og et eget syn på ting blir skummelt og fremmed.

Pernille Sofie Sunde (13).

Mange ender opp med bare å være en del av mengden fordi det er det enkleste. Hundrevis av jenter mister seg selv kun for å ha samme identitet som alle andre. Men dette er ikke det største problemet.

Problemet er at disse jentene blir hyllet av andre jenter som ønsker å være som dem. Som ønsker å passe inn. Dette ekskluderer individualitet og originalitet.

La oss ta individualiteten tilbake!

Det kan føre til at alle til slutt blir redde for å skille seg ut. Uansett om det er klesstil, seksuell legning eller politiske meninger. Alle ender opp med den samme identiteten.

La oss ta tilbake individualiteten vår. La oss slutte å være flokkdyr, og la oss være de enestående jentene og kvinnene vi er, med våre egne stemmer.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les mer om

  1. Kropp
  2. Klær
  3. Barn og unge
  4. Samfunnsdebatt
  5. Mobbing