Regjeringen går i bresjen for å forhindre marin forsøpling | Herman Fåne

Regjeringen har satt i gang et bistandsprogram for å hindre marin forsøpling, skriver Herman Fåne (20).

Si ;D-innlegg: Her er flere tiltak Regjeringen har satt i gang.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

25. april kom Christine Evjen i Grønn Ungdom med drøye og usanne påstander mot Regjeringen om plast og marin forsøpling. Aldri har en norsk regjering satt i gang så mange tiltak mot marin forsøpling som den nåværende regjeringen.

Regjeringen har blant annet satt i gang et bistandsprogram for å hindre marin forsøpling og har satt av 150 millioner kroner til nettopp dette formålet.

Andre tiltak som «fishing for litter», der fiskebåter kan levere inn plast og avfall til havnen helt gratis, har gjort at dugnadsånden mot marin forsøpling er styrket.

Norge går i bresjen for å forhindre marin forsøpling. Dessverre kan vi ikke løse problemet alene, vi må ha med resten av verden. Det har Regjeringen gjort i aller største grad.

Regjeringen fikk blant annet gjennomslag i FN i desember for å sette en global målsetting om å stoppe utslipp av plast i havet. Så at Grønn Ungdom mener Regjeringen svikter i kampen mot plastsøppel, faller på sin egen urimelighet.

Plast og mikroplast er et enormt problem. Det er Regjeringen klar over, og det har de vist gjennom handlekraft.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.